Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας, κ. Βασίλη Φωτιάδη

fotiadisΝέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέες προοπτικές

 

Του Βασίλη Φωτιάδη *

Η ομάδα μου αποτελείται από νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά, είναι παιδιά που γνωρίζουν το αντικείμενο, το οποίο έχουν υπηρετήσει είτε σαν ποδοσφαιριστές είτε σαν παράγοντες θέλοντας να δώσουν κάτι ξεχωριστό.

Θέλουμε να αλλάξουμε την Ένωση, να τη δώσουμε μία οντότητα καθαρή στα οικονομικά της και σε γενικές γραμμές να την απαλλάξουμε από το βεβαρημένο παρελθόν της προς όλες τις ενέργειες της. Θέλουμε κάτι το ξεχωριστό με δουλειά, με ζήλο, με τιμιότητα δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους.

Έχουμε αρκετό αριθμό σωματείων, για να δώσει τη νίκη στις υγιείς δυνάμεις που εμείς ευαγγελιζόμαστε για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας και θα δουλέψουμε για την εξυγίανση και κάθαρση της.

Υποσχόμαστε εάν κερδίσουμε τις εκλογές της ΕΠΣ θα ξαναδώσουμε πίσω τα ποδοσφαιρικά μας σαββατοκύριακα.

Πολλοί με ρωτούν τι θα γίνει κύριε Φωτιάδη με τα σωματεία που τάχθηκαν με την παράταξη του απερχόμενου και τιμωρημένου κύριου Καραμελίδη, τώρα που βλέπουν ότι με τα σημερινά δεδομένα αλλάζει η ΕΠΟ, ότι αλλάζει η ΚΕΔ, αλλάζουν οι παρατηρητές; που θα πάνε;

Απαντώ με κάθε ειλικρίνεια, αγάπη, πίστη και γνώση πάνω στο αντικείμενο αυτό, ότι θα τους δεχθώ όλους, όπως και άλλη φορά αναφέρθηκα ότι έχω αγκαλιά που θα τους χωρέσει μέσα όλους, για να δουλέψουμε όλοι μαζί αγαπημένοι, για να βοηθήσουμε και να κάνουμε πράξη όλα όσα δεν μπόρεσε να κάνει ο κύριος Καραμελίδης με το συμβούλιο του.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε κυρίως είναι το θέμα της εμπιστοσύνης που πρέπει να αποκατασταθεί στο ποδόσφαιρο, να αλλάξει η καχυποψία της κοινής γνώμης αλλά και της άποψης των διοικήσεων των σωματείων.

Το γήπεδο έχει γίνει ένας τόπος που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν ζωές. Αυτό έχει να κάνει με την καχυποψία, με αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο και την διαιτησία.

Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες και η εμμονή κάποιων ανθρώπων να μην καταλαβαίνουν τι γίνετε γύρω τους, δημιουργούν καχυποψία.

Σε αυτήν λοιπόν την πληγή που δεν λέει να κλείσει ψάχνουμε γιατρειά. Πρέπει να προσπαθήσουμε με ειλικρινή διάλογο και κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια να δούμε την αλήθεια.

Εγώ με την ομάδα μου μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κάνουμε μια διοίκηση που θα υπηρετήσει το ίδιο το άθλημα και όχι τους γνωστούς αγνώστους που το οδήγησαν σε πλήρη σήψη και αποσύνθεση.

Εάν τα σωματεία κόπτονται για τα συμφέροντά της και για καθαρό ποδόσφαιρο τότε δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Στηρίζουν την παράταξη Φωτιάδη χωρίς ενδοιασμούς χωρίς καν δεύτερη σκέψη. Αυτή είναι η παράταξη που κυοφορεί την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ερχόμενος στο κομμάτι της ΕΠΟ και στον παραιτηθέντα από σύμβουλο της και πρόεδρο της ΕΠΣ κύριο Καραμελίδη σας γνωρίζω ότι:

Η προδιαγεγραμμένη έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, φαίνεται ότι επιτέλους άρχισε να υλοποιείται. Ακολουθώντας τη «γραμμή» και ο δικός μας κ. Καραμελίδης «εξαναγκάστηκε» (!!!) σε παραίτηση, αλλά δυστυχώς και τώρα δεν φαίνεται διατεθειμένος να κινηθεί τουλάχιστο νομότυπα. Βλέπουμε τη νέα σύνθεση του ΔΣ, όπου εμφανίζεται στη θέση του το νέο μέλος ο κ. Κοξένογλου Αναστάσιος (Αλήθεια γιατί δεν τον ξέρει κανείς αυτόν; Ποιο Σωματείο τον πρότεινε ως υποψήφιο; Έχει μήπως συγγενική σχέση με στέλεχος της ΕΠΟ;) προφανώς ως πρώτος επιλαχών των προηγούμενων εκλογών. Αναζητώντας τις άλλες αλλαγές που έγιναν στη Διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας διαπιστώνω τα εξής επιεικώς τραγελαφικά:

– Ο κ. Καραμελίδης παραμένει Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και της Επιτροπής Προμηθειών. Στην 1η επιτροπή, της οποίας τα μέλη δεν είναι απαραίτητα και μέλη του ΔΣ, θεωρητικά παραμένει νόμιμα, πλην όμως ως πρόεδρος «συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΠΣΗ χωρίς δικαίωμα ψήφου» (άρθρο 41 Β παρ. 2). Τυχαίο; Δε νομίζω. Στη 2η επιτροπή δε μπορεί να συμμετέχει, αφού δεν είναι πλέον μέλος του ΔΣ (άρθρο 42 Γ παρ. 2).

– Στην Πειθαρχική Επιτροπή (Πρόεδρος Καραλής Χρήστος και μέλη Βλαχάκος Δημήτριος-Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος), στην οποία ορίζονται ως μέλη «κατά προτίμηση» νομικοί (άρθρο 41 Α παρ. 2), παρακάμπτεται εντελώς η αξίωση του Καταστατικού για σύνθεση από νομικούς και επιπλέον συμμετέχει και μέλος του ΔΣ (ο κ. Βλαχάκος), αντίθετα στη ρητή απαγόρευση του Καταστατικού.

– Να υποθέσω ότι τα παραπάνω διέφυγαν της προσοχής του κ. Καραμελίδη ή πρυτάνευσαν άλλες σκοπιμότητες;

Μπαίνω στον πειρασμό να ανατρέξω στην ποδοσφαιρική διαδρομή του κ. Καραμελίδη. Μήπως θα πρέπει να εξηγήσει σήμερα γιατί παραιτήθηκε την πρώτη φορά που εκλέχτηκε (1986); Μήπως οφείλει να μας εξιστορήσει έστω και τώρα τα γεγονότα της Αλεξανδρούπολης και την επιλογή του (τότε που περιφέρονταν η βαλίτσα με τα δολάρια); Μήπως θυμάται γιατί και πως αποπέμφθηκε από την παράταξη Λυσσαρίδη (τον οποίο με πρωτοβουλία του φιλοξενήσαμε ως εξυγιαντή -όντως- του ποδοσφαίρου); Μήπως μπορεί να μας αναφέρει ένα (1) Σωματείο (!!!), στο οποίο συνεισέφερε από την τσέπη του ένα (1) ευρώ (!!!) στην υπερεικοσαετή θητεία του; (Εξαιρείται ο Μέγας Αλέξανδρος στον οποίο εμφανίστηκε ως χορηγός, αυτός και η γυναίκα του, με ποσό 2.950 ευρώ ο καθένας, για λόγους φοροαπαλλαγής.

Σημ.: Που τα δαπάνησε άραγε το ανύπαρκτο σωματείο, που αγωνίζεται στις προεκλογικές περιόδους, με «ποδοσφαιριστές» συγκεκριμένου σωματείου, διαιτητές και εξωγήινους;) Μήπως αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει στα Σωματεία της Ένωσης γιατί δημιούργησε, διοικώντας μη κερδοσκοπικό σωματείο, πλεόνασμα 200.000 περίπου χιλιάδων ευρώ, όταν τα σωματεία δεν έχουν 100 ευρώ για συντήρηση των γηπέδων τους; Και τέλος (αν υπάρχει τέλος στα πεπραγμένα Καραμελίδη) πως κατάφερε για πρώτη χρονιά να έχει έλλειμμα στη διαχείριση; Μήπως γιατί επιβαρύνθηκε η Ένωση με το κόστος προστίμων και έκδοσης δελτίων ικανού αριθμού ομάδων της Γ’ Ερασιτεχνικής, εν δυνάμει ψηφοφόρων του στις επερχόμενες εκλογές;

Είναι γνωστό σε όλα τα Σωματεία ότι ο κ. Καραμελίδης διαχειρίστηκε τα οικονομικά, και όχι μόνο, της Ένωσης σαν να επρόκειτο για προσωπικό μαγαζί. Δεν σεβάστηκε στο ελάχιστο τα Σωματεία που αγωνιούν καθημερινά για την πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αντίθετα υπήρξε συνεργός της συναλλαγής και αυτουργός της ψιλοεξυπηρέτησης. Αρνήθηκε πεισματικά τους αγώνες διαβάθμισης για να διευκολύνονται οι συναλλαγές (και να έχει την ησυχία του, η αλήθεια να λέγεται) Ακόμη και στα παιδικά πρωταθλήματα η δομή πάντα ήταν να εξυπηρετηθούν κάποια σωματεία, η δε επιβράβευση των νικητών αστεία.

Απαντώντας στην παρατήρηση του καλόπιστου φιλάθλου γιατί ασχολούμαι με τον κ. Καραμελίδη, αφού είναι πλέον παρελθόν σημειώνω τα εξής:

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Καραμελίδης δεν πρόκειται στο εξής, και για αρκετά χρόνια, να έχει τη δυνατότητα άμεσης ενασχόλησης με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Είναι όμως σίγουρο ότι θα εξακολουθεί να κινείται στο παρασκήνιο, τουλάχιστο στο προσεχές μέλλον.

Θεωρώ ότι ο κ. Καραμελίδης θα ορίσει το «μπροστινό» του, όπως και ότι αυτός δεν θα είναι από τους για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεργάτες του (όπως θα ήταν εύλογο, λόγω της μεγάλης εμπειρίας που έχουν αποκτήσει).

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η ΕΠΣΗ αξιώνει πρόσθετες υποχρεώσεις από τα Σωματεία (βλ. Βιβλίο Μελών). Είναι προφανές ότι θέλει να ελέγχει τα καταχωρημένα μέλη των Σωματείων, για να «κατευθύνει» τις υποψηφιότητες στις επερχόμενες εκλογές.

Με αφορμή την έναρξη των παιχνιδιών στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα εύχομαι ολόψυχα καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα σωματεία χωρίς τραυματισμούς χωρίς φασαρίες και αντεγκλήσεις με ένα μόνο στόχο να κρατήσουμε ψηλά τον αθλητισμό για τον οποίο όλα τα σωματεία της ένωσης μπαίνουν στο στίβο και προσπαθούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα για να ξημερώσει μια μέρα ηλιόλουστη για αυτό το άμοιρο ποδόσφαιρο. Επ’ ευκαιρία εύχομαι ολόψυχα στον φίλο και αγαπητό κύριο Γραμμένο πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας καλή επιτυχία στον αγώνα που κάνει για την προεδρία της ΕΠΟ, επιτυχία που πιστεύω ότι είναι δεδομένη διότι είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος παράγοντας ο οποίος χαίρει σεβασμού και εκτιμήσεως από τα σωματεία του αλλά και από τις ενώσεις που καθημερινά εντάσσονται στη δύναμη του.

Αυτά προς το παρόν και να γνωρίζουν οι φίλαθλοι, όπως και η Διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, ότι εφεξής θα υπάρχει κάθε φορά κριτική στις αυθαιρεσίες της ΕΠΣ Ημαθίας.

* Ο Βασίλειος Φωτιάδης είναι υποψήφιος πρόεδρος ΕΠΣ Ημαθίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected