Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το “τερμάτισαν” στην Νόριτς οι τερματοφύλακες, κάνουν προπόνηση με…τραμπολίνο! (vid)

090746Υπάρχουν πρωτότυποι μέθοδοι προπόνησης των παιχτών, όμως οι τερματοφύλακες της Νόριτς κερδίζουν άνετα όσκαρ πρωτοτυπίας!

Πώς ένα τραμπολίνο μπορεί να χρησιμεύσει σε μια προπόνηση τερματοφυλάκων; Φαίνεται ότι το τεχνικό επιτελείο της Νόριτς, ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας, θέλησε να συνδυάσει την τακτική με την διασκέδαση. Γι’ αυτό το λόγο εφάρμοσε μια πολύ πρωτότυπη άσκηση για τους παίχτες που υπερασπίζονται το τέρμα της ομάδας.

Όπως αναφέρει το sport-fm.gr, τους χώρισε ανά δύο βάζοντας τους απέναντι από ένα μικρό τραμπολίνο. Σκοπός είναι με δυνατά χτυπήματα να καταφέρουν να “προσγειώσουν” την μπάλα στην αντίπαλη πλευρά. Πρόκειται για το spikeball, το οποίο αποτελεί άθλημα πολύ διαδεδομένο σε Αγγλία και Αμερική.

Πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι όμως, η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδανική για τερματοφύλακες καθώς η πρόσκρουση της μπάλας με το τραμπολίνο τής δίνει πολύ περίεργες τροχιές και αναγκάζει τους παίχτες να την προλαβαίνουν θεαματικά βελτιώνοντας την γρήγορη σκέψη, την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά.

Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις απολαύστε αυτή την πολύ ιδιαίτερη προπόνηση:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected