Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Εργοτέλης – Ιάλυσος 2-2

269353Ιδανικότερος αυτόχειρας δεν θα μπορούσε να γίνει ο Εργοτέλης, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ιάλυσο, σε έναν αγώνα όπου είχε πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες και τρία (!) δοκάρια.

Οπως αναφέρει το grandsport, η αμυντική λειτουργία της κρητικής ομάδας ήταν για… κλάματα, με αποτέλεσμα τις όποιες στιγμές έκαναν προσπάθειες μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη οι παίκτες του Ιάλυσου, να… βρίσκουν δίχτυα. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο όπου ο Χατζηνικολάου γύρισε το σύστημά σε 3-5-2, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους και να δημιουργούν φάσεις…

Ο Εργοτέλης θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» τον αγώνα από το πρώτο του κιόλας εικοσάλεπτο, όταν στο γήπεδο υπήρχε μία και μόνο ομάδα, χωρίς όμως να έχει ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Φυντάνη από την πλευρά τους, με την πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάζονταν έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά οι καθυστερήσεις που έκαναν, καταντούσαν κωμικές…

Η κρητική ομάδα παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Στεφανάκο, αριστερό μπακ τον Τσουμάγκα, δεξί τον Γκοτσούλια και κεντρικούς αμυντικούς τους Τζανή και Κολόκα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μισέλ και Ρουσάκης, εμπρός τους ο Πόι, δεξιά στα άκρα ο Κοιλιάρας, αριστερά ο Καλέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κατσικοκέρης.

Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν αρχικά έπειτα από σέντρα του Κοιλιάρα από δεξιά ο Κατσικοκέρης έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Πόι έκανε το κοντινό πλασέ, για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Βαλιτζό.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα πρώτα του λεπτά, έχοντας κλείσει τον Ιάλυσο στην περιοχή του και προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ, άτι που πέτυχαν στο 10’, όταν έπειτα από κοντινό σουτ του Καλέ και ασθενή επέμβαση του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με νέο πλασέ έκανε το 1-0 για τον Εργοτέλη.

Η υπεροχή της κρητικής ομάδας συνέχισε να είναι εμφανής και στο 16’ είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν ο προωθημένος Κολόκας έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το πλασέ που έκανε βρήκε στη ρίζα της δοκού του Ιάλυσου. Παράλληλα στο 21’ ο Κασσελάκης «έκλεισε τα μάτια» σε χέρι του Ρεκλείτη, έπειτα από σουτ του Γκοτσούλια.

Οι αρκετές διακοπές στη ροή του αγώνα, με τους παίκτες του Ιάλυσου να βρίσκονται συχνά πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο, φρέναρε κάπως τον εξαιρετικό ρυθμό του Εργοτέλη, ο οποίος συνέχισε όμως να έχει την υπεροχή. Στο 36’ είχαμε την πρώτη προσπάθεια για επίθεση εκ μέρους του Ιάλυσου, με τον Παυλίδη να κάνει κίνηση προς την περιοχή του Εργοτέλη, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Στεφανάκο.

Και ενώ ο Εργοτέλης ήταν αυτός που δημιουργούσε τη μία φάση μετά την άλλη, ήρθε η παρθενική επίσκεψη των φιλοξενουμένων στα καρέ της κρητικής ομάδας, όταν ο Δελαπόρτας έδωσε στον Σπάρταλη και αυτός με κοντινό πλασέ ισοφάρισε 1-1. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και στη δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή της κρητικής ομάδας, ήρθε η… απόλυτη ψυχρολουσία. Ο Χατζηφούντας βγήκε στην πλάτη της άμυνας των κιτρινόμαυρων, έδωσε στον Δελαπόρτα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2, με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Με τη… φόρα που ξεκίνησε τον αγώνα ο Εργοτέλης, άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ μετά από φάουλ του Μισέλ έξω από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Κολόκας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ακριβώς ίδια ήταν η κατάληξη και στο 65’ όταν έπειτα από σέντρα του Τσουμάγκα από αριστερά, ο Καϊμακαμούδης με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Το ρεσιτάλ των… δοκαριών για την κρητική ομάδα είχε συνέχεια στο 67′ όταν ο Καϊμακαμούδης κέρδισε τη μπάλα και με σουτ μέσα από την περιοχή, την έστειλε να κτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσουμάγκας έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Κατσικοκέρη πέρασε άουτ. Ο Ιάλυσος απείλεησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο δύο φορές μέσα σε ισάριθμα λεπτά, με τον ίδιο παίκτη τον Παυλίδη, αρχικά στο 74’ το πλασέ που έκανε έδιωξε ο Στεφανάκος, ενώ στο επόμενος λεπτό την έστειλε μόλις άουτ.

Με το χρόνο να περνά, ο Χατζηνικολάου γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2, όμως η αμυντική λειτουργία δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάτι που έδινε την ευκαιρία τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν χώρους και να δημιουργούν φάσεις από… το πουθενά, εκθέτοντας την σε αρκετές περιπτώσεις, με χαρακτηριστικές τις φάσεις με τον Παυλίδη, αλλά και αυτή του 78’ με το σουτ του Δελαπόρτα που κατέληξε άουτ.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Εργοτέλης στις φάσεις που είχε προς την εστία του Ιάλυσου, το έκαναν… οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας της Ρόδου και στο 87’ μετά από σέντρα του Καλέ από την αριστερή πλευρά, ο Φυλακούρης στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει το 2-2.

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Γ. Χατζηνικολάου): Στεφανάκος, Γκοτσούλιας, Τσουμάγκας, Τζανής (73’ Μανουσάκης), Κολόκας, Ρουσάκης, Πόι, Μισέλ, Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας (54’ Καϊμακαμούδης), Καλέ.

Ιάλυσος (Η. Φυντάνης): Παπαδόπουλος, Παφιάκης (71’ Καρπαθάκης), Κοκκίνης (20’ λ.τ. Λίτσος), Φυλακούρης, Βαλιτζό, Ρεκλείτης, Αρχοντούλης, Σπάρταλης (81’ Χατζηπέτρος), Χατζηφούντας, Παυλίδης, Δελαπόρτας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected