Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-0 (photos)

foto5Ο Πάουλο Μπέντο θέλησε να τσεκάρει το βαθμό ετοιμότητας των αναπληρωματικών του και αυτοί του έβαλαν…δύσκολα. Με δύο γκολ του Πάρντο που φώναξε βροντερά “παρών” και ένα του Ελαμπντελαουί, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πλατανιά και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στον αστερισμό του… τρία! Ο Ολυμπιακός πήρε τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας (κάνοντας παράλληλα βήμα πρόκρισης για τα νοκ-άουτ ματς) με αντίπαλο τον Πλατανιά, πέτυχε τρία όμορφα γκολ απέναντι στην ομάδα της Κρήτης (5′, 66′ Πάρντο και 68′ Ελαμπντελαουί) ενώ ο Πάουλο Μπέντο είδε τρεις ποδοσφαιριστές του να αρπάζουν από τα… μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε και να αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις.

Πρώτος και καλύτερος ο Φελίπε Πάρντο ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των “ερυθρολεύκων” σκοράροντας τα δύο πρώτα γκολ και επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη διάθεση στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός μετά τις 18 Σεπτεμβρίου.

Άξιος συμπαραραστάτης του ο Δημήτρης Σιόβας που είδε την πόρτα της ενδεκάδας να ανοίγει για πρώτη φορά φέτος για αυτόν και ήταν αποτελεσματικότατος στο κέντρο της άμυνας ενώ έβγαλε και μία εξαιρετική σέντρα στη φάση του δεύτερου γκολ.

Τρίτος της… εκλεκτής παρέας ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος αγωνίστηκε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την πολύμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού (είχε μπει αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΟΚ) και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Πορτογάλο ότι μπορεί να τον υπολογίζει, καλύπτοντας άνετα τη θέση και σκοράροντας ένα πολύ ωραίο γκολ.

Πέρα από αυτούς, ο Μπέντο θα πρόσεξε σίγουρα τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες που ήταν πολύ δραστήριος και μέσα σε αρκετές φάσεις και τον Ρομαό ως ανασταλτικό χαφ (πρώτο ματς και για αυτόν ως βασικός) δίπλα στον Μπουχαλάκη ενώ στον αντίποδα είδε ελάχιστα πράγματα από τον Μάριν και σίγουρα θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον Καρντόσο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου. Κάθετη μπαλιά ο Ντομίνγκες, κεφαλιά του Ελαμπντελαουί και ο Πάρντο έφερε τη μπάλα μπροστά του για να νικήσει με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση τον Κοκκαλά για το 1-0.

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του μέχρι το 30′ (με κατοχή μπάλας πάνω από 75%) και τον Καρντόσο να χάνει την ευκαιρία για σούπερ γκολ στο 20′ (λόμπα από 30 μέτρα πέρασε άουτ) ενώ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Πλατανιάς ισορρόπησε αλλά ο Παραγουανός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους αν σημάδευε σωστά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός “κατέβασε στροφές” στο ξεκίνημα όμως ένα “ξέσπασμα” ήταν αρκετό για να “καθαρίσει τη μπουγάδα”. Από προώθηση του Σιόβα και καλοζυγισμένη σέντρα του Σιόβα στο 66′ ο Πάρντο “χτύπησε” για δεύτερη φορά (κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής) ενώ στο 68′ ο Ελαμπντελαουί έδειξε στον Ολυμπιακό τι έχανε τόσο καιρό που ήταν απόντας, με μία από τις γνωστές προωθήσεις που κατέληξε με τη μπάλα να αναπαύεται στα αντίπαλα δίχτυα.

Το τελευταίο 20λεπτο ήταν διαδικαστικό (ο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι τους Μανθάτη και Ανδρούτσο), με τους Πειραιώτες να έχουν πάντως τον έλεγχο και να έχουν και ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ με τον Ντομίνγκες, που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο τέρμα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Βιάνα, Σιόβας, Ρέτσος, Ρομαό (78′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μαρίν (65′ Μανθάτης), Πάρντο, Καρντόσο

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (83′ Μουνάφο), Ντίνας (71′ Βάντερσον), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67′ Τσουράκης), Ντιλαβέρ

περισσότερες φωτογραφίες στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected