Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Οι παρελάσεις σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια (photos+vid)

simaia-660x400Η 76η επέτειος του “ΟΧΙ” γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στις τρεις πόλεις της Ημαθίας.

Πλήθος κόσμου τίμησε τις παρελάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, με τη συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων τμημάτων του Στρατού.

Βέροια

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με γενικό σημαιοστολισμό και επίσημη δοξολογία με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Ωρολογίου όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Βέροιας Δέσποινα Καρυπίδου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρέλαση Συλλόγων, φορέων, μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, και ολοκληρώθηκε με στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ στα θετικά ήταν ότι παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ο καιρός ήταν μεν συννεφιασμένος αλλά η προβλεφθείσα βροχή έμεινε απλά… πρόβλεψη και έτσι οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά στο σύνολό τους.

δείτε φωτογραφίες στο verianet.gr

Νάουσα

Με την μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, για την επέτειο των 76 ετών από την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στην παρέλαση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι της Νάουσας, τα σχολεία της πόλης, τμήμα της Β’ μοίρας καταδρομών και η φιλαρμονική Νάουσας.

Δείτε το video του inaoussa.gr

Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια επί της οδού Βετσοπούλου, με τη συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών των σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, με τις σημαίες τους, καθώς και τμήματος Στρατού.

Συγκεκριμένα στην παρέλαση έλαβαν μέρος η Φιλαρμονική του Δήμου, το Ειδικό Σχολείο, τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, Αθλητικοί Σύλλογοι, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας και Διμοιρία στρατιωτών μερίμνη της Σχολής Αεροπορίας Στρατού.

δείτε το βίντεο του alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected