Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Ερμής Ζωνιανών – Ατσαλένιος 1-2 (vid)

ermis-zonianon-poa-17Με δυο γκολ του «γερόλυκου» Τριανταφύλλου, ο ΠΟΑ πήρε επιβλητική νίκη μέσα στα Ζωνιανά από τον Ερμή με 1-2. Ήττα στα Ζωνιανά για τον Ερμή έπειτα από 2,5 χρόνια, όπου είχαν χάσει στις 1/3/2014 από τον ΠΑΟΚρουσώνα 1-3. Εντός έδρας ήταν η ήττα και από την ΑΕΚ την ίδια χρόνια (στις 14/5), αλλά ο αγώνας είχε γίνει τότε στο ΔΑΚ Γάλλου.

Όπως αναφέρει το grandsport, ο ΠΟΑ στάθηκε έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο και διαχειρίστηκε τον αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του όπως ήθελε, ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο όπου με την πίεση του εις βάρος τους σκορ, οι γηπεδούχοι πίεζαν και ήταν κατά διαστήματα καλύτεροι. Με πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Χρυσού οι γηπεδούχοι, κυρίως για τη φάση του 60’ όπου και δεν δόθηκε πέναλτι στον Ερμή.

Ο Ερμής παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Κόλια, τρεις στην άμυνα, τους Ραπτάκη, Ανυφαντάκη και Γεωργούλη, στην αριστερή πτέρυγα τον Πρωτογεράκη, στην δεξιά τον Κοζυράκη. Στο κέντρο ως αμυντικό χαφ ήταν ο Προβυδάκης, εμπρός του οι Πλουσής και Ταβλαδωράκη, ενώ στην επίθεση ήταν οι Τοπούζης και Σεχολάρι.

Από την ο ΠΟΑ είχε τερματοφύλακα τον Γιαγκιόζη, αριστερό μπακ τον Παπαδομιχελάκη, δεξί τον Βρεττό και τους Αραβιακάκη-Πετράκη κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Σταθόγλου και Χαρίτος, πιο μπροστά ο Μπουτσάκης, στα άκρα οι Φραγκιαδάκης και Αμπντουραχμάνι και στην κορυφή ήταν ο Τριανταφύλλου.

Πριν την αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη ενός 2χρονου κοριτσιού της περιοχής, το οποίο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια στην αναμέτρηση ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 4’ Τριανταφύλλου μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, για να μπλοκάρει εύκολα ο Κόλιας. Η φάση αυτή ήταν ότι πιο αξιόλογο υπήρχε στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, την οποία χαρακτήριζε ως τότε η μετριότητα, οι σκληρές (όχι όμως αντιαθλητικές) μονομαχίες και η μοιρασμένη κατοχή της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και στην καλύτερη ομαδική προσπάθειά τους οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μπουτσάκης έδωσε στον Σταθόγλου, αυτός έστρωσε στον Φραγκιαδάκη από αριστερά ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 37’ ο ΠΟΑ απείλησε εκ νέου με το συρτό σουτ του Φραγκιαδάκη να περνά άουτ.

neakriti

Η υπεροχή στο διάστημα αυτό της ομάδας του Ατσαλένιου, καρποφόρησε στο 40’ όταν ο Μπουτσάκης κέρδισε την κόντρα στην πλάτη της άμυνας του Ερμή, έστρωσε στον Τριανταφύλλου και αυτός με τη σειρά του με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόλια για να πετύχει το 0-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΟΑ, όπου σε μια φάση «καρμπόν» με αυτή του 40’ και τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι Ατσαλενιώτες διπλασίασαν τα τέρματά του. Στην αντεπίθεση από αριστερά ο Μπουτσάκης άνοιξε για τον Τριανταφύλλου, όπου με σουτ από πλάγια θέση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 0-2.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι δικαιολογημένα ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Παπαδομιχελάκης ανέτρεψε σκληρά τον Ανωγεινάκη μέσα στην περιοχή, με τον Χρυσό να αφήνει το παιχνίδι να συνεχισθεί, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ερμής «άγγιξε» το γκολ στο 64, όταν ο Ανωγειανάκης με φάουλ, έφερε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου με κεφαλιά ο Πασιαλής την έστειλε να περάσει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ο Ερμής συνέχισε να πιέζει και το 66’ έχασε νέα ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Κοζυράκη, η κεφαλιά του Τοπούζη δεν βρήκε στόχο. Η «απάντηση» του ΠΟΑ στις φάσεις αυτές των γηπεδούχων, ήταν μια κοντινή προβολή του Τριανταφύλλου στο 69’ την οποία έδιωξε με γροθιές ο Κόλιας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα στο 77’, όταν μετά από σέντρα του Πλουσή, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Χαρίτου και ο Χρυσός υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεσή της ανέλαβε ο Τοπούζης, διαμορφώνοντας το 1-2.

Συνθέσεις

Ερμής Ζ. (Γ. Πετράκης) Κόλιας, Κοζυράκης (71’ Σκουτέλης), Πρωτογεράκης, Ανυφαντάκης, Γεωργούλης, Ραπτάκης (46’ Ανωγειανάκης), Προβυδάκης, Ταβλαδωράκης, Τοπούζης, Σεχολάρι (13’ Γενιτσαρίδης), Πλουσής Βασίλης.

ΠΟΑ (Β. Κρασανάκης): Γιαγκιόζης, Βρεττός (71’ Καρβελάς), Παπαδομιχελάκης, Αραβιάκης, Πετράκης, Σταθόγλου, Φραγκιαδάκης, Χαρίτος, Αμπντουραχμάνι, Μπουτσάκης (84’ Πετράς), Τριανταφύλλου (92’ Σακλαμάκης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected