Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Αλλάζει το καθεστώς για τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες!

ethniki-1Σημαντικές ποινές προβλέπονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο για όσους αθλητές αρνούνται τη συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες.

Όπως αναφέρει το SDNA, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που βρίσκεται προς διαβούλευση υπάρχει διάταξη που αφορά και τους αθλητές που αρνούνται να ενσωματωθούν στην εθνική τους ομάδας, όταν δεν εμπίπτουν λόγοι υγείας. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ποινή αποκλεισμού μέχρι και δέκα έτη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως επίσης κι από τις υποχρεώσεις της ομάδας τους ως 12 μήνες.

Εδώ βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ δύσκολα θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη, καθώς στις περισσότερες φορές οι αθλητές βρίσκουν λόγους που τους δίνουν… πάτημα για να αρνηθούν την κλήση τους. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο Χοσέ Χολέμπας που ανακοίνωσε ότι κουράστηκε και γι’ αυτό αποσύρεται από τη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίμαχη διάταξη:

«Αθλητής που αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικεία εθνική ομάδα για λόγους άλλους εκτός από ιατρικούς τιμωρείται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον σχετικό ειδικό Κανονισμό της με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της οικείας Ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες, η οποία δεν αναστέλλεται για κανένα λόγο. Αθλητής που τιμωρείται για παράβαση της διάταξης της παρούσας παραγράφου παύει να δικαιούται τις κάθε είδους παροχές της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και τις κάθε είδους παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected