Κατηγορίες
Γενικά

4 χρόνια SportsUp! Η σταδιακή άνοδος, οι πάνω από 40 συνεργάτες και η αγάπη με…πασπαλίσματα μίσους!

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2012 όταν το ImathiaSportsNews τότε έμπαινε σε τροχιά για το επόμενο βήμα που ήταν η μεταφορά από blog σε site, κάτι που τελικά αποδείχτηκε κομβικό για τη μετέπειτα εξέλιξη της ιστοσελίδας.

Η “βρεφική” προσπάθεια που ξεκίνησε από το facebook αρχικά, με διάσπαρτες αναρτήσεις (πρώτο post στις 12 Ιουλίου του 2011) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο imathiasportsnews.worpress.gr, έφτασε πλέον (ουσιαστικά μετά από 5 χρόνια) σε μια δυσανάλογη άνοδο σε σχέση με εκείνη την εποχή και βέβαια στη μετονομασία σε “SportsUp”, κίνηση – κλειδί όπως αποδείχτηκε καθώς η διάδοση του ανά την Ελλάδα έγινε σε εξαιρετικά σύντομη περίοδο.

Εκτός όμως της…βάφτισης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Γ Εθνική αλλά και γενικότερα η θεματολογία έξω από τα στενά πλαίσια του νομού, με αποκορύφωμα τη ζωντανή μετάδοση της εκάστοτε αγωνιστικής κάθε Σαββατοκύριακο, διαδικασία που εκτόξευσε την επισκεψιμότητα, την αναγνωρισιμότητα αλλά και τη διάδοση της ιστοσελίδας σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, η ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση των τοπικών πρωταθλημάτων, η διενέργεια των ψηφοφοριών των MVP κάθε αγωνιστικής, του All Star Game κάθε άνοιξη αλλά και των τουρνουά που κατά καιρούς αναλαμβάνει το SportsUp, έχουν εδραιώσει την ιστοσελίδα στην Ημαθία και την έκανε ευρέως γνωστή στα μεγάλα κέντρα του νομού αλλά και σε κάθε γωνιά του.

Οι συνεργάτες

Η ενασχόληση με τη Γ Εθνική, έχει μεγαλώσει το γκρουπ των συνεργατών, απαραίτητο άλλωστε εφόδιο για να μπορεί μια ιστοσελίδα να θεωρηθεί επιτυχημένη αλλά και να αντέξει στον χρόνο. Από τον Έβρο ως το Καστελόριζο και από τη Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, το SportsUp μετρά μόνο φίλους και συνεργάτες, που βοηθούν τα μέγιστα ώστε να βγαίνει ένα σοβαρό και χαμηλό ταυτόχρονα προφίλ προς τα έξω, με στόχο βεβαίως την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών. Η Γ Εθνική άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του SportsUp που ετοιμάζει νέες, δυνατές συνεργασίες, πάντα όμως με σταθερά βήματα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

560529_10202288845047678_230918873_n

Ένα από τα πολλά εγχειρήματα του SportsUp, η εκπομπή “Το τρίτο ημίχρονο” στο FLASH TV, με αποκλειστική θεματολογία τη Γ Εθνική

Ο δρόμος των χαμηλών τόνων

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως ουδέποτε από το SportsUp (εκτός των περιπτώσεων που υπήρξε ευθεία βολή, που έπρεπε να απαντηθεί) δεν ασχολήθηκε με το τι πράττει ο ανταγωνισμός, πόσο μάλλον να αναφερθεί σε κακώς κείμενα ή ατασθαλίες ανταγωνιστών. Σίγουρα επίσης θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχουν ιστοσελίδες ή έντυπα που μιλούν για “αποκλειστικότητα” ή “εμείς το κάνουμε έτσι οι άλλοι το κάνουν αλλιώς” ή ο “εμείς είμαστε πιο όμορφοι οι άλλοι δεν βλέπονται…”

Η φιλοσοφία αυτή δεν μας αγγίζει, πορευόμαστε αποκλειστικά με τον δικό μας τρόπο και επιζητούμε τον ανταγωνισμό για να γινόμαστε καλύτεροι. Άλλωστε, σε κανένα πρωτάθλημα δεν βγαίνεις πρώτος αν δεν υπάρχουν αντίπαλοι…

Οι καινοτομίες και οι πρωτοβουλίες

Δεν θα επεκταθούμε πολύ στο τι έχει φέρει στο προσκήνιο το SportsUp αυτά τα τέσσερα χρόνια ούτε θα ευλογήσουμε τα γένια μας. Όσοι μας παρακολουθούν, θα έχουν διαπιστώσει σε μεγάλο βαθμό, πως η ζωή τους έγινε πιο εύκολη μέσα από την ενημέρωση που προσφέρει η ιστοσελίδα, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε γενικότερα. Δυστυχώς, η έλλειψη των απαραίτητων πόρων (που στο παρελθόν θα ήταν πολύ εύκολο ή ακόμη και στο παρόν αν μπαίναμε σε άλλο τριπάκι…) δεν επιτρέπει προς το παρόν την αλλαγή στο προφίλ της ιστοσελίδας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο….

Μας ρωτάτε για τα νούμερα…

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε (χονδρικά για να μην κουράζουμε με αριθμούς) σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το SportsUp σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε μια ενδεικτική αναφορά που πήραμε μέσα από τη βάση δεδομένων στις 13 Οκτωβρίου 2016 και αφορούσε το διάστημα περίπου ένα μήνα πιο πριν

(πατήστε επάνω)

stats21

Τα Σαββατοκύριακα οι προβολές της ιστοσελίδες εκτοξεύονται στις 40.000 περίπου, κάτι που σημαίνει πως (αφαιρώντας το 8ωρο μετά τα μεσάνυχτα που εκ των πραγμάτων υπάρχει ελάχιστη “κίνηση”), περίπου 2500 είναι οι προβολές μέσα σε μία ώρα, δηλαδή 42 περίπου ανά λεπτό!

Περιττό να αναφέρουμε τις αντίστοιχες επιδόσεις ένα ή δύο χρόνια πριν, αρκεί να αναφέρουμε πως με την μετονομασία σε SportsUp, η αύξηση που παρατηρήθηκε ήταν της τάξεως του 30%

Δείτε τώρα ενδεικτικά τις προβολές του LIVE στη Γ Εθνική και συγκεκριμένα το τελευταίο, της 7ης αγωνιστικής.

Χωρίς τίτλο

Οι προβολές του LIVE ανήλθαν στις 5.527, κάτι που σημαίνει πως περίπου αντίστοιχος αριθμός αναγνωστών έβλεπαν τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων κι αυτό γιατί η σελίδα δεν χρειάζεται ανανέωση (κάτι που θα ανέβαζε τον αριθμό των προβολών) καθώς η ροή των πληροφοριών είναι αυτόματη.

Εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μεγάλου καφέ-μπαρ της Λάρισας (και όχι μόνο φανταζόμαστε…) στο οποίο αναγνώστες του SportsUp μας έχουν ενημερώσει πως ο ιδιοκτήτης προβάλει το LIVE ανελλιπώς κάθε Κυριακή σε μία από τις τηλεοράσεις του καταστήματος, με τους θαμώνες να έχουν τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπουν την εξέλιξη των 30 αγώνων της ημέρας!

Εξυπακούεται πως για μια ιστοσελίδα με ποικίλη ύλη (πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά, αθλητικά κτλ) ή μια αντίστοιχη αθλητική των μεγάλων αστικών κέντρων, οι αριθμοί αυτοί δεν λένε κάτι, όμως είναι αδύνατον να συγκριθεί το SportsUp με τα παραπάνω sites, γιατί απευθύνονται αφενός μεν σε πιο πλατιά μάζα αναγνωστών αλλά και έχουν δεδομένη την πολυετή παρουσία τους στο χώρο.

Τα ευχαριστώ

Εκτός των 40 και πλέον συνεργατών ανά την Ελλάδα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια του SportsUp για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση με στόχο την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία αλλά και την διάδοση του αθλητικού ιδεώδους μέσα από την αγάπη για τον αθλητισμό. Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια πως αυτός θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει το SportsUp στο μέλλον, με πίστη, αφοσίωση στη δεοντολογία και μακριά από κακίες, μίση και…μαύρες βαλίτσες!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected