Κατηγορίες
Διάφορα

Για άλλη μια φορά έπεσαν…μέσα οι δημοσκόποι, νέος “πλανητάρχης” ο Ντόναλντ Τραμπ!

15034380_10207270109942844_421265212_oΟ Ντόναλντ Τραμπ συμπληρώνει τους 290 εκλέκτορες και είναι οριστικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σοκ και παγωμάρα σε ολόκληρο τον πλανήτη! Συνεχής ενημέρωση για τη νύχτα της μεγάλης ανατροπής στις ΗΠΑ.

Νικητής τον αμερικανικών εκλογών είναι οριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε μία εκλογική αναμέτρηση που καθήλωσε τον πλανήτη, ο Τραμπ καταφέρνει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 290 εκλεκτόρων (έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον) και γίνεται πλέον ο κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων κατάφερε να κερδίσει την εκλογική μάχη σε κρίσιμες πολιτείες, όπως αυτές της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσυλβάνια, που ουσιαστικά τον έβαλαν για τα καλά σε θέση οδηγού για την τελική επικράτηση.

Η πολιτεία που «κλείδωσε» τη νίκη στον Τραμπ ήταν αυτή του Ουισκόνσιν, όπου η επικράτηση εξασφάλισε στον Τραμπ τους 270 από τους 538 εκλέκτορες, το όριο δηλαδή που απαιτούσε για να ανακηρυχθεί νικητής των αμερικανικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα exit polls αυτοί που έδωσαν στον Τραμπ τη νίκη ήταν οι λευκοί Αμερικανοί χωρίς πτυχίο και οι άντρες. Την ίδια στιγμή, όπως αναμενόταν, οι μειονότητες προτίμησαν να δώσουν την ψήφο τους στη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ γίνεται έτσι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή νίκη επί της Χίλαρι Κλίντον, παρά το γεγονός ότι η τελευταία επικρατούσε στις δημοσκοπήσεις σε διάφορες κομβικές πολιτείες.

Ήδη οι αγορές έχουν αρχίσει να παίρνουν τη μορφή… καρδιογραφήματος με τον Ντάου Τζόουνς να αναμένεται να πέσει ως και 800 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά μετά την επικράτηση του Τραμπ, τα συγχαρητήριά της στον νέο Αμερικανό πρόεδρο έστειλε η ακροδεξιά, με την Μαρίν Λε Πεν από τη Γαλλία να τον συγχαίρει και τον ηγέτη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ να πανηγυρίζει το αποτέλεσμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected