Κατηγορίες
Διάφορα

Η τελευταία πίστωση της Κάρτας Σίτισης και το Επίδομα Ενοικίου

karta_sitisisΈως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, η 18η και τελευταία πληρωμή της δόσης στην κάρτα σίτισης σε 120.097 δικαιούχους. Παράλληλα εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι για το επίδομα ενοικίου 

Σύμφωνα με απόφαση των υπηρεσιών πρόνοιας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.500.850 ευρώ, για να προχωρήσει η φόρτιση της κάρτας σίτισης («Αλληλεγγύης»), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της επόμενης δόσης (16η) του επιδόματος ενοικίου και αφορά 17.411 δικαιούχους του προγράμματος. Το αντίστοιχο ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 2.177.187,66 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έναρξης λειτουργίας του προγράμματος με τον τίτλο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η επιδότηση σίτισης και ενοικίου πρόκειται να σταματήσουν να καταβάλλονται.

Οι δικαιούχοι των παραπάνω παροχών θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όταν ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το ΚΕΑ, εντός Ιανουαρίου, έτσι ώστε να λαμβάνουν την ανάλογη στήριξη, μέσω του νέου προγράμματος.

Το ΚΕΑ, που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα, στόχος είναι να λειτουργήσει καθολικά, στο σύνολο της επικράτειας, από την 1.1.17 και μετά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected