Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Super League 1

Νίκος Καρύδας εφ όλης της ύλης!

gL2MhCf1ERpZYl0g6qWbΟ Νίκος Καρύδας μίλησε για το πρωτάθλημα, για τον Ηρακλή, τη Βέροια, την Ξάνθη στο Metropolis 95.5

Ο Ημαθιώτης γυμναστής, που ως γνωστόν έχει διατελέσει συνεργάτης του Λάσλο Μπόλονι, ενώ έχει δουλέψει τόσο στον Ηρακλή όσο και τη Βέροια, είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά:

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Βλέπουμε το ίδιο πράγμα μάλλον. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης ή της έλλειψης παραγόντων και ποδοσφαιριστών».

Για το εάν πάμε προς το καλύτερο: «Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο με την κοινωνία. Όπως με την κοινωνία δεν υπάρχει φως στο τούνελ έτσι και με το ποδόσφαιρο δεν μας δίνει κάποιο σημάδι βελτίωσης. Ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα».

Για την παρέμβαση της FIFA: «Νομίζω χαραμάδα ελπίδα θα ήταν να γίνει πραγματική αλλαγή στην ΕΠΟ. Ξέρουμε όλοι το πώς λειτουργούσε, το πώς λειτουργεί. Νομίζω ότι σε όλα τα πράγματα θα πρέπει να δοθεί τέλος και να γίνει και νέα αρχή. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά και κάποια στιγμή όλα θα μπουν σε μια τάξη όταν θα είναι πιο ξεκάθαρες οι συνθήκες διοίκησης της ομοσπονδίας».

Για τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ηρακλή και Βέροια: «Θα ξεκινήσω από την πιο ιστορική ομάδα, τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει προβλήματα και ακόμη και φέτος. Γίνεται προσπάθεια από τον Παντελίδη, που είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής αλλά περπατάει σε τεντωμένο σχοινί η ομάδα. Με στεναχωρεί αυτό και αυτά γινόταν όταν ήμουν εγώ τότε συνεχίζονται ακόμη και τώρα. Αγωνιστικά είναι οριακό παιχνίδι. Χρειάζονται και οι δύο βαθμούς. Η Βέροια έχει καλύτερο υλικό και μου θυμίζει την ομάδα του ’97. Έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι».

Για το εάν αδικείται από την αγωνιστική της θέση η Βέροια: «Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει το γνωμικό όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Βλέπω μια ομάδα με πολύ πλούσιο ταλέντο, δεν ξεχνάω ότι από κάτω υπάρχουν καλές υποδομές και ομάδες σαν τη Βέροια θα πρέπει να στηρίζονται σε δικά τους παιδιά».

Για το εάν είναι μονόδρομος για τον Ηρακλή ή είναι ακόμη νωρίς: «Δεν είναι νωρίς γιατί στη διάρκεια του πρωταθλήματος και ένα βαθμό να παίρνεις θα μετρήσει στο τέλος δεν υπάρχουν αδιάφορα και ασήμαντα παιχνίδια. Από τώρα κάνουν προσπάθεια και οι δύο ομάδες. Η Βέροια ξέφυγε κάπως και εάν κερδίσει και τώρα θα έχει πιθανότητες παραμονής».

Για το εάν θα πρέπει να σταθούμε σε πρόσωπα: «Είναι παιχνίδια ψυχολογίας αλλά και οι δύο ομάδες έχουν μονάδες για μένα αποτελεί κριτήριο ο βαθμός ετοιμότητας τους και εάν οι ποδοσφαιριστές όπως ο Καπετάνος ή ο Περόνε βρεθούνε σε καλή μέρα οι προσωπικότητες και η απόδοση θα είναι σημαντική για την έκβαση του πρωταθλήματος».

Για το τι είναι θετικό στο φετινό πρωτάθλημα: «Την Ξάνθη του Λουτσέσκου. Μια ομάδα χωρίς τρομερό ταλέντο, είναι δουλεμένη από τον προπονητή. Ο Λουτσέσκου αφιερώνει πολλές ώρες σε αυτό που κάνει και είναι δίκαιη η θέση της».

Για το εάν μπορεί να δελεάσει κάποιος άλλος τον Λουτσέσκου: «Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει αλλά ο Λουτσέκσου έχει δείξει σημαντικό έργο και εκεί θέλω να σταθώ στη στήριξη του Πανόπουλου. Η ομάδα δουλεύει σε βάθος και ελπίζω να συνεχιστεί και το να διακρίνεται μια ομάδα και να είναι θέμα δουλειάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η δουλειά του προπονητή είναι και να δημιουργεί. Ο στόχος είναι να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές και όχι μόνο να αγοράζω».

Για την μη παρουσία του κόσμου: «Δεν ξέρω αλλά ίσως έχει αλλάξει η κουλτούρα του κόσμου. Ίσως δε τους αρέσει κάτι. Δεν έχουν κάτι να ελπίζουν. Πολλές φορές σκέφτονται που θα πάει το παιδί μου να παίξει όταν οι ομάδες στηρίζονται σε ξένους και κοινοτικούς. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης και η στήριξη του είναι σημαντική. Όταν απέχει από το γήπεδο μιλάμε για μιζέρια».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected