Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Αντώνης Μουστάκας, ο ένας εκ των δύο ηγετών της Ταβέρνας “ΠΛΑΤΑΝΟΣ”, σε μια απολαυστική συνέντευξη!

Το 2016 ήταν η χρονιά – ορόσημο για την αρχαιότερη ταβέρνα – ουζερί της Βέροιας, τον ξακουστό “ΠΛΑΤΑΝΟ”!

Η συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής ήταν το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τους Αντώνη και Στέφανο Μουστάκα, που είδαν το δημιούργημα του παππού τους Αντώνη και την εδραίωση της επιχείρησης από τον μπαμπά Γιώργο, να ξεπερνά τον μισό αιώνα ζωής και να βάζει πλώρη για τα 100 χρόνια.

Η μέρα εκείνη θα μείνει αξέχαστη σε όλους, τόσο στην οικογένεια Μουστάκα, όσο και στους φίλους και συγγενείς που έδωσαν το παρόν στον ανακαινισμένο χώρου του μεζεδοπωλείου “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” και το γλέντησαν με την ψυχή τους.

Ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος, στα πλαίσια της ανάδειξης του ως Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, μίλησε με τον Αντώνη Μουστάκα και στην πραγματικά απολαυστική συνέντευξη θα δείτε τι αναφέρει για τα 60 χρόνια του “Πλάτανου”, το κλειδί της επιτυχίας αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που έχουν καταστρώσει από κοινού με τον αδελφό του, Στέφανο.

Αναλυτικά :

1. Αντώνη καλησπέρα. Με ιδιαίτερη χαρά συνομιλώ με τον ιδιοκτήτη της πιο παλιάς ταβέρνας στη Βέροια, τον “Πλάτανο”! Πως νιώθεις που είσαι πλέον μαζί με τον αδελφό σου Στέφανο, στο “τιμόνι” της επιχείρησης μετά από 60 χρόνια;

«Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Πρώτα απ όλα είναι μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης, σε έναν δρόμο που χάραξε ο παππούς μας, Αντώνης Μουστάκας από το 1956 έως το 1991 και συνεχίζοντας επάξια ο πατέρας μας, Γιώργος Μουστάκας από το 1991 έως το 2013. Εμείς, παίρνουμε πλέον μια σκυτάλη που κουβαλά μια πολύ μεγάλη κληρονομιά, με σκοπό να την κρατήσουμε με τη σειρά μας στο επίπεδο που της αξίζει. Είναι πολύ μεγάλη η προίκα που παραλάβαμε και ομολογουμένως ένα «βαρύ» όνομα όπως το όνομα ΠΛΑΤΑΝΟΣ»

2. Τι πιστεύεις πως έχει κάνει τον “Πλάτανο” μια διαχρονική ιδέα αλλά και μια επιχείρηση που άντεξε στον χρόνο; Μπορεί μόνο το όνομα να κρατήσει ψηλά τον πήχη αλλά και την αποτύπωση στη συνείδηση του κόσμου;

«Για να αντέξει κάτι σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, πρώτα απ όλα είναι η αγάπη του κόσμου, που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και έπειτα η δική μας αγάπη για τη δουλειά, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Από την άλλη, το πιο σημαντικό για μας είναι πως μέσα από τις μαρτυρίες αλλά και όσα βιώνουμε καθημερινά, ο κόσμος θεωρεί τον ΠΛΑΤΑΝΟ ως σπουδαίο σταθμό στην ιστορία της εστίασης στην πόλη της Βέροιας»

3. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που έχεις κρατήσει από τον πατέρα σου; Τι έχεις βελτιώσει ή μάλλον να πούμε καλύτερα εξελίξει ώστε να προσαρμοστείς σε πιο μοντέρνα δεδομένα;

«Το μεγάλο μυστικό είναι ο σεβασμός στον πελάτη, που μας τιμά με την παρουσία του καθημερινά. Η αλλαγή της διακόσμησης του χώρου, σίγουρα βοήθησε αισθητά ώστε να δώσουμε και εμείς το δικό μας στίγμα στην πολύχρονη πορεία της επιχείρησης, μαζί με μια μικρή, προσωπική παρέμβαση, με νέες γεύσεις που έχει ήδη αγαπήσει ο κόσμος.»

4. Ποιες είναι οι μαρτυρίες των θαμώνων-πελατών για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση σας; Βλέπουμε καθημερινά σχόλια και κριτικές κάτι παραπάνω θετικές στα social media, εσείς το εισπράττετε αυτό;

«Τα θετικά σχόλια είναι πολλά και αισιόδοξα για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, αλλά όπως κάθε σωστός επαγγελματίας, πιστεύω πως πρέπει να μαθαίνει και από τα λάθη του, αρκεί να τα διορθώνει. Για να σπάσουμε λίγο τον πάγο και τη σοβαρότητα της συνέντευξης, εφόσον αναφέρθηκες στα social media, απ ότι φαίνεται τον… χαιρετούν τον ΠΛΑΤΑΝΟ, γνωστοί και φίλοι, με διάφορα βίντεο, φωτογραφίες και κολακευτικά σχόλια!»

5. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο μαγαζί μία γιορτή για τα 60 χρόνια του “Πλάτανου”. Γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικής εκδήλωσης, την οποία τίμησαν και με το παραπάνω συγγενείς και φίλοι. Τι θα ήθελες να αναφέρεις σχετικά με τη στήριξη του κόσμου αλλά και την αγάπη που ομολογουμένως εισέπραξες την ημέρα εκείνη;

«Νομίζω πως πρέπει να τονίσουμε πως δεν φτάνουν μόνο οι συγγενείς και φίλοι αλλά και οι σωστοί συνεργάτες που τροφοδοτούν πάντα με τα καλύτερα προϊόντα για να είναι κάθε μέρα γιορτή πόσο μάλλον την ημέρα της επετείου των 60 χρόνων. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μας, που έμεινε χαραγμένη με πολλά χαμόγελα και ευχές για το μέλλον»

6. Κλείνοντας Αντώνη και καταθέτοντας τη δική μου μαρτυρία, θεωρώ πως ο “Πλάτανος” και κατ επέκταση ο Αντώνης και ο Στέφανος θα είναι για ακόμη 60 χρόνια στο προσκήνιο! Πιστεύεις πως είναι εφικτό να συνεχιστεί η εντυπωσιακή ομολογουμένως παράδοση; Ποια είναι τα όνειρα σου και ποια τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Νομίζω πως δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικά βήματα, καλό είναι να βάζουμε κοντινούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε, όπως και έγινε με τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει. Αρχικά η ατομική διάκριση ως μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και επόμενος στόχος, η διάκριση της επιχείρησης σε κάποιο διαγωνισμό. Επομένως, ευχή όλων είναι η συμπλήρωση ακόμη 60 χρόνων ζωής, θα το χαιρόμασταν ιδιαιτέρως, όπως θα το χαιρόταν ο παππούς και ο μπαμπάς!”

*Σχόλιο : Η οικογένεια Μουστάκα μας αποδεικνύει πως όταν κάνεις κάτι με μεράκι, αγάπη και υπομονή, όλοι οι στόχοι είναι εφικτοί. Ο Αντώνης και ο Στέφανος διατήρησαν και παράλληλα εξέλιξαν την ταβέρνα “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” κι αυτό από μόνο του πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους επιμένουν να επιχειρούν, με όπλο την αισιοδοξία και την καλή διάθεση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected