Κατηγορίες
Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος

H κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο στις 53 ενώσεις

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα Κύπελλο των κατά τόπους Ενώσεων, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ο χάρτης του νέου Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Βέβαια, η δήλωση συμμετοχής για τις ομάδες είναι φέτος προαιρετική κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς τόσο το οικονομικό όσο και τα πρωταθλήματα που θα αγωνίζονται παράλληλα αυτές, αποτελούν εκ των πραγμάτων σημαντικά εμπόδια.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Πέμπτη 23/3, ωστόσο 11 Ενώσεις δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το Κύπελλο μιας και έχουν προγραμματίσει τους τελικούς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Για το λόγο αυτό, η ΕΠΟ έδωσε μικρή παράταση στην κλήρωση της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 28/3, σε ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα από την Ομοσπονδία.

Η έναρξη ορίστηκε για την Τετάρτη 5/4 και οι Κυπελλούχοι που θα δηλώσουν συμμετοχή διαχωρίζονται σε 9 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, τους οποίους παραθέτουμε παρακάτω με την πλήρη σύνθεση τους, χωρίς αυτή να είναι βεβαίως οριστική μέχρι το πέρας των οριστικών δηλώσεων.

Αναλυτικά : 

1ος όμιλος

Έβρος (26/3 ο τελικός), Θράκη (25/3 ο τελικός), Άρης Αβάτου (Ξάνθη), Κεραυνός Πέρνης (Καβάλα), Δράμα (25/3 ο τελικός), Ελπίς Σκουτάρεως (Σέρρες)

2ος όμιλος

ΠΟ Τριγλίας (Χαλκιδική), ΠΑΟ Κουφαλίων (Μακεδονία), ΠΑΟΝΕ Επταλόφου (Κιλκίς), ΑΕ Αλεξάνδρειας (Ημαθία), Εδεσσαϊκός (Πέλλα), Μακεδονικός Βεύης (Φλώρινα)

3ος  όμιλος

ΑΕΠ Καραγιαννίων (Κοζάνη), Καστοριά (Καστοριά), Πυρσός Γρεβενών (Γρεβενά), Ερασιτέχνες ΠΑΣ Γιάννινα (Ήπειρος), Θύαμις Καστρίου (Θεσπρωτία), Κέρκυρα (25/3 ο τελικός)

4ος όμιλος

Ποσειδών Π.Π.Π. (Πιερία), Αχιλλέας Φαρσάλων (Λάρισα), Διγενής Νεοχωρίου (Τρίκαλα), ΑΟ Σελλάνων (Καρδίτσα), Ολυμπιακός Λαμίας (Φθιώτιδα), ΓΣ Αλμυρός (Θεσσαλία)

5ος όμιλος

Απόλλων Πάργας (Πρέβεζα), Σκουφάς Κομποτίου (Άρτα), ΑΕ Μεσολογγίου (Αιτωλοακαρνανία), Αίολος Καρπενησίου (Ευρυτανία), Φωκικός (Φωκίδα), Αναγέννηση Σχηματαρίου (Βοιωτία)

6ος όμιλος

Αστέρας Βλαχιώτη (Λακωνία), Λεωνίδιο (Αρκαδία), Αργοναύτης Νέας Κίου (Αργολίδα), Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξας (Δυτ. Αττική), ΑΟ Ατλαντίς (Ανατ. Αττική), Ηρακλής Ψαχνών (Εύβοια)

7ος όμιλος

Κεφαλληνία-Ιθάκη (26/3 ο τελικός), Ζάκυνθος (25/3 ο τελικός), Καλαμάτα (Μεσσηνία), Ηλεία (25/3 ο τελικός), Αχαΐα (25/3 ο τελικός), Ηρακλής Ξυλοκάστρου (Κορινθία)

8ος όμιλος

ΑΟ Σουρμένων (Αθήνα), ΑΠΟ Κερατσίνι (Πειραιάς), Διαγόρας Αγίας Παρασκευής (Λέσβος), ΑΨΕΣ Πυθαγόρας (Σάμος), Ηρακλής Θυμιανών (Χίος), Διαγόρας Ρόδου (Δωδεκάνησα), ΑΟ Σύρου (Κυκλάδες)

9ος όμιλος

Ηράκλειο (25/3 ο τελικός), ΟΦ Ιεράπετρας (Λασίθι), Επισκοπή (Ρέθυμνο), Ερασιτέχνες Πλατανιά (Χανιά)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 7 αγωνιστικές :

1η αγωνιστική : Τετάρτη 05-04-2017

2η αγωνιστική : Τετάρτη 12-04-2017

3η αγωνιστική : Τετάρτη 19-04-2017

4η αγωνιστική : Τετάρτη 26-04-2017

5η αγωνιστική : Τετάρτη 03-05-2017

6η αγωνιστική : Τετάρτη 10-05-2017

7η αγωνιστική : Σάββατο 20-05-2017 Τελικός Αγώνας

Τελικός αγώνας

Οι νικήτριες ομάδες των δύο ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή. Όλοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου και θα έχει ως βασικό κριτήριο την γεωγραφική κατανομή των Ομάδων, για οικονομικούς λόγους.

Το bonus του νικητή

Η νικτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ.

error: Protected