Κατηγορίες
Διάφορα

Τα αίτια της περικοπής στο ΚΕΑ για κάποιους δικαιούχους και η ημερομηνία της επόμενης πληρωμής

Εκτός του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης έμειναν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, 10.000 εγκεκριμένοι δικαιούχοι, οι οποίοι κατά τη διασταύρωση δεδομένων διαπιστώθηκε ότι είχαν παραλείψει να δηλώσουν ουσιώδη στοιχεία

Ο λόγος της μη πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε αυτούς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ήταν πως οι έλεγχοι έδειξαν διαφορά στα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι σε σχέση με τα πραγματικά εισοδήματα. Οι πολίτες όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου έχουν ενημερωθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να προβούν στην διόρθωση της αίτησης τους.

Επίσης το υπουργείο διευκρινίζει ότι το καταβαλλόμενο ποσό υπάρχει στην πίσω όψη της αίτησης και ότι το σύνολο του ποσού (200 ευρώ για άγαμο ενήλικα) το δικαιούται όποιος έχει μηδενικό εισόδημα κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης. Το εγγυημένο πόσο του νοικοκυριού δεν είναι ίδιο με το Ποσό Εισοδηματικής Ενίσχυσης. Αυτό που θα πάρει ο πολίτης είναι το Ποσό Εισοδηματικής Ενίσχυσης. Και τα δυο αναγράφονται στο τέλος της εκτύπωσης της αίτησης. Μόνο αν έχει μηδέν εισόδημα, το εγγυημένο ποσό είναι ίδιο με το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης.

η συνέχεια στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected