Football League - Super League 1

Καταγγελία των γυμναστών στην ΕΠΟ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο

Σε καταγγελία εις βάρος της ΕΠΟ για κατάχρηση μονοπωλιακού καθεστώτος, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και μαζεύουν υπογραφές στους κατά τόπους Συνδέσμους ανά Νομό.

Μάλιστα πραγματοποιούν πανελλήνια κινητοποίηση και η καταγγελία κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

“Οι πτυχιούχοι γυμναστές με ειδικότητα ποδόσφαιρο καταγγέλλουν το μονοπωλιακό καθεστώς για τα διπλώματα προπονητών

Μονοπωλιακός χαρακτήρας και δεσπόζουσα καταχρηστική θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) της έκδοσης ταυτότητας προπονητή U.E.F.A. PRO, A, B, C υπό καταχρηστικές μονοπωλιακές προϋποθέσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κατά Της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.)

– Σύμφωνα με τις διατάξεις/άρθρα 101 , 102, 103 (απαγόρευση στην κατοχή δεσπόζουσας και καταχρηστικής θέσης στην αγορά όπου οι καταναλωτές/πολίτες είναι υποκείμενοι του προϊόντος που διατίθεται στην αγορά) που είναι σε ισχύ στην «Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Συνθήκης για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 9ης Μαΐου 2008» http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2008:115:FULL&from=EL και των λοιπών και συνδυασμό άρθρων που απορρέουν από την αναφερόμενη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διατυπώνεται στο ήδη εκδοθέν βιβλίο όπου ρυθμίζει θέματα λειτουργίας Ανταγωνισμού

http://ec.europa.eu/competition/antitrust/legislation/handbook_vol_1_en.pdf

– Διατυπώνεται μία σοβαρή και κρίσιμη καταγγελία κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), ώς την έκδοση ταυτοτήτων/πιστοποιητικών Προπονητών ποδοσφαίρου όπου διαταράσει την αγορά του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην εύρεσης εργασίας για τους κάτωθι καταγγελόμενους Γυμναστές – Προπονητές που είναι ΜΟΝΟ πτυχιούχοι Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ελληνικής ή αλλοδαπής με ειδικότητα το Ποδόσφαιρο.

Οι πτυχιούχοι των Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ελληνικής ή αλλοδαπής η ιδιότητα των εναγόντων είναι υποκείμενοι της διάθεσης του προϊόντος (έκδοση ταυτοτήτων/πιστοποιητικών Προπονητών ποδοσφαίρου από την Ε.Π.Ο.) διότι με το πτυχίο τους και μόνο δεν τους εξασφαλίζει την ελευθερία παροχής υπηρεσιών στον χώρο της προπονητικής του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αφού όλα τα πρωταθλήματα, ποδοσφαιρικές ομάδες/σωματεία, Ε.Π.Σ. και Ποδοσφαιρικές Ενώσεις Α και Β Εθνικής κατηγορίας, τοπικά και περιφερειακά πρωταθλήματα, αυστηρά υπόκεινται καταστατικά και κανονιστικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.). Το καταστατικό της Ε.Π.Ο. διατυπώνει και ορίζει τους κανονισμούς για το ποδόσφαιρο Πανελλαδικά.

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω άρθρα του Kαταστατικού της, όπου καταδεικνύει την δεσπόζουσα και καταχρηστική μονοπωλιακή θέση της Ε.Π.Ο. Eπίσης απορέει ότι ασκείται συνεχής οικονομική δραστηριότητα μέσω παραβόλων (μη αναρτημένες τιμές στον ιστότοπό της) , κατοχύρωση λογότυπου, διαφημίσεις, χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και πολλές άλλες οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες την καταστούν ως εταιρεία ασχέτως των όποιων οικονομικών και διαδικαστικών ελαφρύνσεων που δίδονται από τον νόμο (πχ μη κερδοσκοπικό σωματείο) αλλά τουναντίον το συγκεκριμένο σωματείο είναι μία κερδοσκοπική επιχείρηση.

Το καταστατικό της έμμεσα απαγορεύει στα ποδοσφαιρικά σωματεία είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά να προσλαμβάνουν πτυχιούχους Α.Ε.Ι. εάν δεν έχουν υπό την κατοχή τους την ταυτότητα του προπονητή υπό τις προϋποθέσεις που η ίδια ορίζει.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected