Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Νίκος Καρύδας : «Το παιδικό ποδόσφαιρο είναι παραμελημένο από την Oμοσπονδία»

Ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος διευθύνει την ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας στη Βέροια και παράλληλα είναι γυμναστής στην επαγγελματική ομάδα του Άρη, παραχώρησε συνέντευξη στο acadimies.gr.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στη συμμετοχή της ομάδας του στο 6ο Πασχαλινό τουρνουά «Acadimies Golden Cup» που διοργανώνει ο ΟΑΣΠΕ καθώς και σε διάφορα άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο παιδικό ποδόσφαιρο.

Τόνισε ότι το παιδικό ποδόσφαιρο είναι παραμελημένο, αναφέρθηκε στο θέμα της παρέμβασης των γονέων και τοποθετήθηκε σχετικά με το αν είναι προτιμότερο να προπονεί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή νεαρούς παίκτες ακαδημιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο acadimies.gr:

Για το 6ο Πασχαλινό τουρνουά «Acadimies Golden Cup», στο οποίο συμμετέχει μεταξύ πολλών ακόμη Σχολών Ποδοσφαίρου η Ακαδημία του, ο ΠΑΟΚ Κουλούρας, ανέφερε:

«Το τουρνουά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν τα παιδιά πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην ποδοσφαιρική τους εξέλιξη. Το επίπεδο οργάνωσης είναι πολύ υψηλό, όπως και το επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν. Εμείς ως ΠΑΟΚ Κουλούρας αναζητούμε τέτοιου είδους τουρνουά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και κατά κύριο λόγο στη Δώρα την Ιωακειμίδου που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε».

«Παραμελημένο το παιδικό ποδόσφαιρο»

Σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση στο παιδικό ποδόσφαιρο, επισήμανε:

«Το παιδικό ποδόσφαιρο είναι παραμελημένο από την Ομοσπονδία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το παιδικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά είναι το πηγάδι από το οποίο θα αντλήσουμε τους παίκτες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εγώ ως υπεύθυνος μιας Σχολής Ποδοσφαίρου εδώ και 6 χρόνια βλέπω ότι η προσπάθεια είναι καθαρά ιδιωτική χωρίς βοήθεια».

«Πιο δύσκολη η προπόνηση των παιδιών»

Μιλώντας για τις διαφορές που υπάρχουν στο να προπονεί επαγγελματίες παίκτες και παίκτες της Ακαδημίας, τόνισε:

«Η πραγματική ενασχόληση με τα παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι υπάρχουν προπονητές και Ακαδημίες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να διδάξουν στα παιδιά, είναι πιο δύσκολη. Θεωρώ ότι η προπόνηση και η εκπαίδευση των παιδιών είναι πολύ πιο δύσκολη από το να κάνεις προπόνηση σε επαγγελματίες».

Για τη φιλοσοφία της Ακαδημίας του, σχολίασε:

«Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Στηριζόμαστε πολύ στις εμπειρίες μου ως αθλητής και προπονητής. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και πάμε πολύ καλά. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε την ανάδειξη αρκετών ποδοσφαιριστών μας που έχουν φύγει σε άλλες ομάδες».

«Το πραγματικό ποδόσφαιρο είναι στις νεαρές ηλικίες»

Σε ερώτηση για το αν προτιμά να προπονεί νεαρούς ποδοσφαιριστές ή επαγγελματίες, απάντησε:

«Θα έλεγα ότι από οικονομικής πλευράς αξίζει να ασχολείσαι με τους επαγγελματίες, αλλά θα έλεγα ότι το πραγματικό ποδόσφαιρο είναι στις νεαρές ηλικίες. Μιλάμε για τη χαρά που δίνει ένα παιχνίδι χωρίς κόστος για το αποτέλεσμα, χωρίς κανένα άγχος, απλά για να μάθουν τα παιδιά να προσπαθούν. Κάτι που ζητάμε βέβαια και από τους επαγγελματίες, αλλά υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες».

«Αν νομίζεις ότι έχεις γιο τον Μέσι, ήρθες σε λάθος Ακαδημία»

Για τις παρεμβάσεις των γονέων στα παιδιά των Ακαδημιών, ξεκαθάρισε:

«Αυτό νομίζω είναι θέμα της κάθε Ακαδημίας και του κάθε προπονητή. Εμείς το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχουμε τέτοια θέματα με τους γονείς. Άλλωστε το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αν κάποιος γονιός νομίζει ότι έχει τον Μέσι για παιδί του, νομίζω ότι έρχεται σε λάθος Ακαδημία».

Για το αν πρέπει τα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο να αποβάλλουν από μικρά το στοιχείο του οπαδισμού, είπε:

«Είμαι ο πρώτος που δείχνει ότι ο οπαδισμός δεν είναι ωραίο πράγμα. Τυχαίνει να είμαι γυμναστής στην ομάδα του Άρη και να έχω μια Ακαδημία που λέγεται ΠΑΟΚ Κουλούρας. Αυτό το συγκρουσιακό καθεστώς υπάρχει μόνο στο μυαλό. Για μένα είναι χαζομάρα ο οπαδισμός. Ο καθένας θέλει να κερδίζει η ομάδα του και αυτό θα πρέπει να το κάνει μέσα σε αθλητικά πλαίσια και με τους υγιείς κανόνες της άθλησης».

Συνέντευξη στον Γιώργο Παναγιωτίδη

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected