Κατηγορίες
Αθλήματα

Χρήστος Βολικάκης: «Μεγάλη δικαίωση η 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη»

Η 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης 2016/2017 του σκρατς στην οποία βρίσκεται ο Χρήστος Βολικάκης αποτελεί άλλη μία απόδειξη της σπουδαίας κλάσης του.

Δύο μόλις μήνες αφότου άλλαξε αγωνίσματα, ο 29χρονος ποδηλάτης τερμάτισε 4ος στο Ευρωπαϊκό και λίγο αργότερα 8ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αποτέλεσμα από τη 10η θέση να φιγουράρει πλέον στην κορυφαία 5άδα του αγωνίσματος παγκοσμίως.

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το σκρατς είναι αγώνισμα στο οποίο τρέχω για πρώτη φορά φέτος. Ήρθαν σπουδαίες διακρίσεις αρκετά σύντομα στα νέα αγωνίσματα που έχω δώσει έμφαση μετά το Ρίο. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για μένα και μου δίνει δύναμη να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για τη συνέχεια», δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης και συμπλήρωσε:

«Από εδώ και πέρα θέλω διακρίσεις σε όλα, όπως στο όμνιουμ, το elimination, το σκρατς και τους πόντους. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες μπροστά μου προκειμένου να διεκδικήσω την πρόκριση στα παγκόσμια κύπελλα. Χρειάζομαι στήριξη και η συνέχεια θα είναι πολύ καλή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πρέπει να είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος!».

Να σημειώσουμε πως ο Βολικάκης έχει αφήσει πίσω του στην παγκόσμια κατάταξη τον δευτεραθλητή Ασίας, Ρόμπερτ Γκαϊνέγιεφ από το Καζακστάν. Ο Βολικάκης έχει 1620 βαθμούς, ενώ στην πρώτη τριάδα βρίσκεται ο Πολωνός Άντριαν Τεκλίνσκι (2255β.), ο Αμερικανός Ζακ Κόβαλτσικ (2140β.) και ο Ελβετός Γκαέλ Σιτέρ (1798β.).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected