Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απίστευτο! Σοβαρό το ενδεχόμενο για μπαράζ Λίβερπουλ VS Άρσεναλ!

Η ισορροπία… τρόμου μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε αγώνα μπαράζ για να καθοριστεί το τελικό πλασάρισμά τους στη φετινή Premier League.

Σύμφωνα με το Sport24, η Premier League οδεύει προς το τέλος της και τρεις ομάδες ερίζουν για τα δύο εναπομείναντα “εισιτήρια” για το Champions League, αυτό που δίνει παρουσία απευθείας στους ομίλους μέσω της τρίτης θέσης και εκείνο που στέλνει τον κάτοχο στα πλέι οφ μέσω της τέταρτης θέσης.

Μετά από το πέρας της 37ης αγωνιστικής, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 3η θέση με 72 βαθμούς, η Λίβερπουλ ακολουθεί με 70 και η Άρσεναλ είναι λίγο πιο πίσω με 69.

Οι τρεις διεκδικητές έχουν από έναν αγώνα λιγότερο, ωστόσο αυτό δεν είναι ο μοναδικός αριθμός στον οποίο επιρκατεί ισορροπία. Οι “πολίτες” έχουν σκοράρει 72 φορές, όσες και οι “κανονιέρηδες”, ενώ οι “κόκκινοι” έχουν ένα γκολ λιγότερο (71). Επιπλέον, Λίβερπουλ και Άρσεναλ έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων, +29 γκολ, ενώ η Σίτι είναι λίγο καλύτερη σε αυτόν τον τομέα με +34.

Γιατί έχουν σημασία όλα αυτά; Διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν μεταξύ ομάδων που διεκδικούν είτε πρωτάθλημα είτε αποφυγή υποβιβασμού είτε κάποιο ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, υπάρχουν τρία κριτήρια διαβάθμισης.

Το πρώτο είναι η διαφορά τερμάτων, στο οποίο Λίβερπουλ και Άρσεναλ βρίσκονται στα ίδια, το δεύτερο είναι η καλύτερη επίθεση όπου υπάρχει επίσης ισορροπία και το τρίτο είναι μπαράζ!

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, πρέπει να ισοσκελιστούν οι μικρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της ομάδας του Γίργκεν Κλοπ κι αυτής του Αρσέν Βενγκέρ. Αρχικά, θα πρέπει η Λίβερπουλ να ηττηθεί από Γουέστ Χαμ (εκτός έδρας) ή Μίντλεσμπρο (εντός έδρας) και η Άρσεναλ να φέρει μία ισοπαλία με Σάντερλαντ (εντός έδρας) ή Έβερτον (εντός έδρας). Εάν το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι τους είναι ίδιο για τις δύο ομάδες (είτε νίκη είτε ισοπαλία είτε ήττα), τότε θα τερματίσουν ισόβαθμες.

Από εκεί και πέρα απομένει να… ρυθμιστούν οι ισορροπίες στα γκολ υπέρ και στη διαφορά τερμάτων και τότε όλα θα είναι έτοιμα για το πρώτο μπαράζ στην ιστορία της Premier League!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected