Γ Εθνική / Τοπικά

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον άξιο πρωταθλητή! (photos)

Πέρσι το όνειρο σταμάτησε στη τελευταία αγωνιστική των play-off όταν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άγιο Παντελεήμονα στην έδρα του και να πάει στα μπαράζ ανόδου.

Φέτος όμως ο Ερμής Αμυνταίου ήταν αποφασισμένος να πετύχει την άνοδο. Και την πέτυχε.

Ο Ερμής το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Τα 100 χρόνια που θα τον βρουν στη Γ΄ Εθνική. Κάποιος θα πει μα έτος ιδρύσεως έχει 1926. Ναι η επίσημη έναρξη του συλλόγου είναι τότε. Αλλά ο Ερμής υπήρχε ανεπίσημα από το 1918.

Τι πιο καλύτερο δώρο γενεθλίων για το σύλλογο. Μια επιτυχία ανεπανάληπτη για τη μικρή κοινωνία του Αμυνταίου που όλα αυτά τα χρόνια γνώριζε χαρές μόνο από το χαντ-μπολ και τον Αμύντα. Πλέον έρχεται να προστεθεί και ο Ερμής για να κάνει γνωστό το Αμύνταιο παντού.

Τι θέλει μια ομάδα να πετύχει; Καταρχάς ισχυρή διοίκηση που να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της. Αυτό ο Ερμής το έλυσε από τη στιγμή που ανέλαβε τη προεδρία του ο Παύλος Λαζαρίδης. Όχι ότι οι προηγούμενες διοικήσεις ήταν κακές. Απλά χρειαζόταν το κάτι παραπάνω και αυτό το έδωσε ο γιατρός

Το σύνθημα μετά το παιχνίδι στη Φλώρινα «Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό, στην Γ΄ ο Ερμής με πρόεδρο γιατρό» ήταν μια δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για τους συνεργάτες του.

Ένας άνθρωπος με κύρος που είχε την αποδοχή όλου του κόσμου σε Εορδαία και Ν. Φλώρινας. Ο κ. Λαζαρίδης δημιούργησε μια πανίσχυρη διοίκηση με άτομα που ήταν έτοιμα να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή σε ότι είχε ανάγκη η ομάδα.

Πέρσι η διοίκηση μπορεί να πικράθηκε που δεν βγήκε ο Ερμής αλλά δεν εγκατέλειψαν

Τα έβαλαν κάτω, είδαν που έκανε λάθη και φέτος τα διόρθωσαν. Τον Ιανουάριο μάλιστα έκανε και 2 μεταγραφές που τάραξαν τα νερά της Φλώρινας αποκτώντας τους Σολάκη, Μαυροματίδη ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποκτήσει Θεοδουλίδη, Πασχαλίδη και Σερσέμη.

Η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Αλέξη Κοτζαφίλιο αλλά μετά την 5η αγωνιστική αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Σιαπανίδη. Ένα νεαρό φιλόδοξο προπονητή που πριν 3 χρόνια ήταν στον Εορδαϊκό όταν ανέβηκε και τώρα 2η άνοδο με τον Ερμή.

Το πρωτάθλημα φυσικά δεν ήταν εύκολο αλλά ο Ερμής στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν πρώτος με τη πρωτιά να τη χάνει τη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Εκεί στο ντέρμπι με τον Άγιο γνώρισε τη μοναδική ήττα του για φέτος και μπήκε με μειονέκτημα στα play-off.

Όλοι όμως γνώριζαν ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και μπορεί να τα καταφέρει. Και τα κατάφερε.

Στα play-off όμως έδειξε σταθερότητα και έχοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες με τον Μακεδονικό πήρε τη πρώτη θέση αφού ο αντίπαλος της στραβοπάτησε άλλες 2 φορές.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Ερμής έχασε το κύπελλο από τη Βεύη αλλά αυτό δεν τον επηρέασε ψυχολογικά (μάλλον το πείσμωσε) και έτσι οδηγήθηκε στην άνοδο.

Ο κόσμος του Αμυνταίου πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και η παρουσία του στο παιχνίδι με τον Άγιο δείχνει ότι θέλει την ομάδα ψηλά.

Το ρόστερ της ομάδας:

Τερματοφύλακες
Μπερμπερίδης Χρήστος
Ψαρράς Γιάννης
Τάσιου Κωνσταντίνος

Αμυντικοί
Κλάζογλου Ηρακλής
Γετίμης Στέφανος
Λαζαρίδης Λάζαρος
Παλιός Θεόδωρος
Τσέλα Βαιλιάνος
Δόνες Αναστάσιος
Πασχαλίδης Κωνσταντίνος
Τσορλίνης Περικλής
Γώγος Βαγγέλης
Μέσοι
Μαργιορίδης Κωνσταντίνος
Χαϊτίδης Παύλος
Παπαδόπουλος Νίκος
Σερσέμης Χρήστος
Θεοδουλίδης Δημήτριος

Επιθετικοί
Σολάκης Ηλίας
Μαυροματίδης Γιώργος
Ηλιάδης Λεωνίδας
Δημητριάδης Κυριάκος

Προπονητής: Δημήτρης Σιαπανίδης
Βοηθός Προπονητή: Τάσος Αραμαδανίδης
Προπονητής Τερματοφυλάκων: Θόδωρος Τσίρης

Tο Δ.Σ. που οδήγησε την ομάδα στη Γ΄ Εθνική :

Πρόεδρος: Λαζαρίδης Πάυλος
Αντιπρόεδρος Α: Καραπαναγιωτίδης Ελευθέριος
Αντιπρόεδρος Β: Κοσμίδης Σάββας
Γεν. Γραμματέας: Μάρης Παναγιώτης
Ταμίας Α: Χριστόπουλος Νίκος
Ταμίας Β΄: Γιώβης Μιχαήλ
Έφοροι Υλικού: Χατζηωνσταντίνου Ευάγγελος, Κοσμίδης Ιωάννης
Έφορος Δημ. Σχέσεων: Κιάνας Στέργιος
Γενικός Αρχηγός: Λαζαρίδης Βλάσης
Γενικός Αρχηγός Β: Σούλης Χρήστος
Μέλη: Ιωαννίδης Αντώνιος, Χατζής Λάζαρος, Μακρής Ευάγγελος, Μίγκος Σταύρος, Ρωμανίδης Ιωάννης, Ιωαννίδης Δημήτριος, Ιωαννίδης Τιμόθεος,Κοάτσης Γεώργιος , Hidri Ilir, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Πανταζής Στέλιος

περισσότερες φωτογραφίες στο e-ptolemeos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected