Κατηγορίες

Ξεκινά και επίσημα η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας!

Το σημερινό (3/7) Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας, έβγαλε (όπως αναμενόταν) αρκετές ειδήσεις!

Θέτοντας έναν γενικό τίτλο μετά το πέρας των διεργασιών, είναι πως “όλα αλλάζουν” και η ιστορία θα δείξει αν είναι προς το καλύτερο. Στο SportsUp ωστόσο, από το 2012 που σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, δηλώνουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και είμαστε σίγουροι πως όποιες από τις προτάσεις υλοποιηθούν, θα έχουν μόνο θετικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SportsUp, στο αποψινό ΔΣ συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα αλλά και οι εξαγγελίες της νέας διοίκησης όσον αφορά τη βελτίωση των πρωταθλημάτων αλλά και την αύξηση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων.

Ας δούμε αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση :

Παίκτες κάτω των 20 ετών

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς προκρίνεται η περίπτωση της χρησιμοποίησης ενός παίκτη στην αρχική 11άδα αντί για δύο που υπήρξε ως σκέψη.

Play off – Play out

Επίσης, είναι πλέον 100% σίγουρο πως θεσμοθετούνται play off και play out στην Α1 Ερασιτεχνική, τα οποία επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια. Το όριο των βαθμών για τα play off θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) οι 6 βαθμοί του 1ου από τον 2ο της κατάταξης ενώ για τα play out, οι δύο τελευταίες ομάδες της κατηγορίας θα υποβιβάζονται και θα συμμετέχουν σε αυτά οι ομάδες από την 10η έως τη 13η θέση (επίσης με όριο των δύο πρώτων τους 6 βαθμούς).

Και λέμε για τη 10η θέση και κάτω γιατί απομένουν τα τυπικά για τον “γάμο” της ΑΕ Αλεξάνδρειας με τον Διαγόρα Σεβαστής, που σημαίνει πως το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 15 ομάδες. Αυτή η διαδικασία θα είναι και η τελευταία, καθώς από τη νέα προκήρυξη θα προβλέπεται άνοδος μίας ομάδας από την Α2 Ερασιτεχνική ή παραμονής από αυτές που υποβιβάστηκαν, σε περίπτωση που υπάρξει απώλεια ομάδος από την Α1.

Αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων

Τα πάντα αλλάζουν από τη σεζόν 2018-2019! Η πρόθεση της διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας είναι να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς και οι κατηγορίες να μειωθούν σε τρεις. Οι προτάσεις για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται ανά κατηγορία είναι πολλές και όλες θα συζητηθούν στο συμβούλιο, λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση της 28ης Αυγούστου, που όπως πληροφορούμαστε θα διεξαχθεί στη Νάουσα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης!

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Κύπελλο Ημαθίας, για το οποίο έχουν πέσει στο τραπέζι αρκετοί τρόποι διεξαγωγής. Τόσο οι όμιλοι στην πρώτη φάση, όσο και τα διπλά παιχνίδια από τη φάση των 16 και έπειτα, είναι ανάμεσα στις προτάσεις που επίσης θα συζητηθούν αρχές Αυγούστου.

Αναμένουμε τα δικά σας σχόλια για τις επερχόμενες αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, που πιστεύουμε πως (χωρίς να θέλουμε να προϊδεάσουμε) θα είναι τα περισσότερα θετικά!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected