Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας

Έρχεται η μικρότερη (σε αριθμό ομάδων) σεζόν στην ιστορία της ΕΠΣ Ημαθίας!

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένες φορές στο SportsUp και έχει αναφερθεί κατά κόρον στα διάφορα ρεπορτάζ των ΜΜΕ πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα φθίνει και φαίνεται πως συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, οι οποίοι με τη σειρά τους είτε λογίζονται ήρωες είτε τυχάρπαστοι!

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών άρχισε να δείχνει τα πρώτα…σημάδια του ωστόσο των τελευταίων 24 ωρών (με αφορμή και τις δηλώσεις συμμετοχής στο κύπελλο Ημαθίας) έδειξε την πραγματική κατάσταση.

Μία ομάδα από την Α1 Ερασιτεχνική και έξι (!) από την Α2 βρίσκονται εκτός κλήρωσης της Δευτέρας και μάλιστα οι 6 συνολικά από αυτές δεν θα συμμετέχουν καν στη φετινή σεζόν!

Το 19% δηλαδή των ομάδων των δύο πρώτων κατηγοριών (7 στις 41) δεν θα λάβει μέρος στα φετινά πρωταθλήματα ενώ ο Αστέρας Αλεξάνδρειας θα δώσει το παρόν ωστόσο θα αγωνιστεί στη Β Ερασιτεχνική αντί για την Α2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SportsUp, η ΑΕ Αλεξάνδρειας (που υφίσταται ως σωματείο και θα καταλάβει τυπικά τη 16η θέση στην Α1 Ερασιτεχνική) και οι Μακεδονικός Πλατάνου, ΜΑΣ Βεργίνας, Ακαδημία Μακροχωρίου, Ακαδημία Βέροιας, Φίλιππος Μέσης και Αστέρας Αλεξάνδρειας δεν θα συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, το οποίο…συρρικνώνεται επικίνδυνα!

Οι δύο Ακαδημίες αποφάσισαν να μη συγκροτήσουν ανδρικό τμήμα καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παικτών, ενώ Μακεδονικός και ΜΑΣ έδειξαν από την αρχή του καλοκαιριού τις μετέπειτα προθέσεις τους. Για τον Φίλιππο Μέσης υπήρξε η βεβαιότητα πως δεν θα συνέβαινε το… μοιραίο, ωστόσο με τη χθεσινή αποδέσμευση όλων των υπόλοιπων παικτών και τη μεταγραφή τους στον Ατρόμητο Διαβατού (που πήρε βαθιά…ανάσα), οριστικοποιήθηκε η μη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Για τον Αστέρα, ισχύει το ίδιο με τις παραπάνω Ακαδημίες, ωστόσο ο Πόλυς Ουρσουζίδης επέλεξε να τη δηλώσει στη Β Ερασιτεχνική, εκεί όπου θα αγωνιστούν παίκτες από τα μικρότερα τμήματα του συλλόγου.

Βεβαίως, δεν πρέπει να αποκλείουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία κι αυτό θα φανεί σύντομα, μιας και οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι μέχρι τη Δευτέρα 4/9 στις 12.00 το μεσημέρι και το βράδυ της ίδιας μέρας, θα λάβει χώρα η κλήρωση των πρωταθλημάτων Α1, Α2 αλλά και του Κυπέλλου Ημαθίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected