Κατηγορίες
Διάφορα

Μέρισμα φέτος για τους δικαιούχους του ΚΕΑ;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους άφησε σήμερα αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως και φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός αναμένεται να εκτελεστεί με υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (ο οποίος είχε τεθεί στο 1,75% του ΑΕΠ).

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, το ποσό κατά το οποίο το τελικό πλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού θα υπερβεί τον στόχο (1,75% του ΑΕΠ) θα διατεθεί κατά ένα μέρος του ως κοινωνικό μέρισμα, όπως συνέβη και πέρυσι.

Ωστόσο αυτήν την φορά, η όποια ενίσχυση τελικά αποφασιστεί, δεν θα κατευθυνθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά σε άλλες οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Tο πιο πιθανό σενάριο θα είναι το φετινό μέρισμα να λάβουν υπό μορφή πρόσθετης εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ, εφόσον πάντα πιαστεί ο κυβερνητικός στόχος.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ένα άλλο μέρος θα διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, καθώς και για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.