Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

[Γ Εθνική, 2ος όμιλος] Αλμωπός Αριδαίας – ΦΑΣ Νάουσα 3-1

Μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση για τον Αλμωπό Αριδαίας και ένα σκορ…καρμπόν με της πρεμιέρας, όταν επικράτησε εκτός έδρας του Μακεδονικού.

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι άκρως επιθετική και με πολύ καλό και οργανωμένο παιχνίδι, έφερε…τούμπα το ματς κόντρα στον ΦΑΣ Νάουσα, που προηγήθηκε με το “καλημέρα”.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Χριστοφορίδη δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε από νωρίς, προέβη σε πολλά (ατομικά κυρίως) λάθη και μοιραία υπέστη τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Οι “κυανόλευκοι” αιφνιδίασαν στο 2ο λεπτό, όταν ο Κυζιρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μένιος απέκρουσε αλλά ο Κωτσόπουλος στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα με προβολή στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Η εξέλιξη αυτή άλλαξε από πολύ νωρίς τα αγωνιστικά πλάνα των γηπεδούχων, που αναγκάστηκαν να ανεβάσουν την πίεση και το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, μεταφέροντας την πίεση στα καρέ του Γρηγοριάδη.

Η απάντηση από πλευράς Αλμωπού ήρθε στο 17′ όταν ο ο Χαρίσης εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαμαρόπουλος (αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του) έπιασε την κεφαλιά, ο Γρηγοριάδης απέκρουσε και ο Κριστιάνο Μεντί που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ακολούθησε ένα 10λεπτο πίεσης από πλευράς γηπεδούχων, που ζήτησαν και δεύτερο γκολ ωστόσο ο ΦΑΣ κράτησε αμυντικά και δεν κινδύνεψε ουσιαστικά παρά μόνο σε μια προσπάθεια του Αλέξανδρου Μεντή, που απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Η υπεροχή του Αλμωπού μετουσιώθηκε σε γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου όταν ο Μεντής και Θόρια έκαναν το “ένα-δύο” στην αριστερή πτέρυγα, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χαρίσης, αφού έκανε το κοντρόλ, πλάσαρε ιδανικά για το 2-1.

Η ανατροπή στο σκορ έφερε νέα δεδομένα στο παιχνίδι, με τον ΦΑΣ να είναι με τη σειρά του αναγκασμένος να ρισκάρει και το έπραξε, ισορροπώντας το ματς και βγαίνοντας με σημαντικές προϋποθέσεις στα καρέ του Μένιου.

Το 10λεπτο πίεσης των “κυανολεύκων” έλαβε τέλος με το τρίτο γκολ του Αλμωπού και συγκεκριμένα στο 62′ όταν ο Κιουλτσόπουλος πλαγιοκόπησε την άμυνα των Ημαθιωτών, “έσπασε” τη μπάλα στον Μεντή και ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Παραλιμνίου πλάσαρε τον Γρηγοριάδη για το (τελικό όπως αποδείχτηκε) 3-1.

Στα υπόλοιπα 30 περίπου λεπτά, ο Αλμωπός έκανε συντήρηση δυνάμεων και διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, με τον ΦΑΣ  να προσπαθεί ανεπιτυχώς να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας : Μένιος, Κιουλτζόπουλος, Θόρια (72′ Αναστασιάδης), Σαμαρόπουλος, Πετρόφ, Ελευθεριάδης Γ. (58′ Πολύζος), Μεντής, Πετρίδης, Μεντί (89′ Τσόλκας), Ελευθεριάδης Λ. (85′ Παπαγεωργίου), Χαρίσης.

ΦΑΣ Νάουσα : Γρηγοριάδης, Ζούρκος, Παντζαρτζίδης (46′ Μαντώς), Μουρατίδης (83΄Χατζόπουλος), Τζημογιάννης, Γιαννόπουλος, Ντινόπουλος, Κυζιρίδης, Κωτσόπουλος, Τόσιος, Μουρίκι (68′ Μτσεντλισβίλι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected