Γ Εθνική / Τοπικά

[Γ Εθνική, 2ος όμιλος] Φίλιππος Αλεξάνδρειας – Εδεσσαϊκός 0-1 (photos+vid)

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Εδεσσαϊκού στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια έδρα που θεωρείται από τις πιο δύσκολες στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Η ομάδα του Ηλία Σαπάνη παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη στο παιχνίδι του Φίλιππο, έκλεισε σωστά τους διαδρόμους προς τα καρέ του Παπουρτζή και ανάγκασε τους “πράσινους” να ψάχνουν από…αέρα τον Μίμη Μπενίσκο.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ημαθίας υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει για μια ακόμη φορά ενώ είδε έναν ακόμη παίκτη της να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και συγκεκριμένα τον Κωτσιόπουλο, που αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Εδεσσαϊκός ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Αλεξάνδρειας και είχε (εκτός του γκολ) δύο ακόμη καλές στιγμές να πετύχει τέρμα.

Στο 13′ ο Ταουσιάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Καρακούτσης απέκρουσε και ο Καράμπελας στην επαναφορά δεν κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο ο οποίος μπλόκαρε.

Στο 22′ το δυνατό σουτ του Παπαγεωργίου από το ύψος της περιοχής, πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Φίλιππο σημειώθηκε στο 30′ όταν ο Μπενίσκος από πλάγια θέση, προσπάθησε να σημαδέψει τη γωνία του Παπουρτζή αλλά η μπάλα πήρε πορεία εκτός εστίας.

Στο 36′ σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης όταν ο Παπαγεωργίου κινήθηκε ωραία από δεξιά, πάσαρε στον Μπουράκη κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Καρακούτση για το 0-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο, τόσο με τις αλλαγές όσο και με την πίεση ψηλά, με αποτέλεσμα ο Εδεσσαϊκός να γίνεται απειλητικός στην κόντρα και συγκεκριμένα στο 53′ όταν ο δραστήριος Παπαγεωργίου έκανε τη σέντρα και ο Ρέτζια δεν κατάφερε από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 55′ ο Μπενίσκος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Παπουρτζή ενώ στο 61′ ήταν η σειρά του Μυλωνά να απειλήσει αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού.

Από το 70′ και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι “πράσινοι” ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και πίεσαν την αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως να βρεθεί η φόρμουλα για να φτάσουν στο πολυπόθητο τέρμα της ισοφάρισης.

Στο 90′ ο Κωτσιόπουλος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης, η τρίτη αποβολή του Φίλιππου στις δύο πρώτες αγωνισιτκές μετά από αυτές των Κόλα και Σκοπελίτη (αμφότεροι θα λείψουν για μια ακόμη αγωνιστική) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις

Φίλιππος Αλεξάνδρειας : Καρακούτσης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Γιαλαμίδης (46′ Κούμπουλα), Καρατζάογλου, Δημητρουλόπουλος (46′ Δαδάκος), Αβραμόπουλος, Αργυρίου, Σκλιοπίδης, Μυλωνάς (88′ Πιπιλιάρης), Μπενίσκος.

Εδεσσαϊκός : Παπουρτζής, Κούμπους, Κιορτσής, Ουζούνης, Αβραμίδης, Παπαγεωργίου, Καράμπελας (62′ Κάρτζιος), Γολιδόπουλος, Μπουράκης (67′ Καρακούτης), Ταουσιάνης (90+ Προύντσης), Ρέτζια (58′ Ιωσηφίδης).

φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected