Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η μικρή Ισλανδία στο Μουντιάλ και το γκολ του Πρίγιοβιτς που στέλνει τη Σερβία στα ουράνια! (vids)

Η Ισλανδία με το 2-0 επί του Κοσόβου πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Κροατία με το 0-2 στην Ουκρανία προκρίθηκε στα μπαράζ.

Η Ισλανδία μετά το εμφατικό 0-3 στην Τουρκία δεν έχασαν την ευκαιρία να τσεκάρουν το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας και επικράτησαν με 2-0 στο Ρέικιαβικ επί του Κοσόβου, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σίγκουρνσον στο 40΄ και Γκούντμουντσον στο 68΄ τα δύο τέρματα για τους Ισλανδούς, οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς.

Την δεύτερη θέση στον όμιλο πήραν οι Κροάτες, μετά και το διπλό στο Κίεβο επί των Ουκρανών με 0-2. Η Κροατία προκρίθηκε στα μπαράζ με τα δύο γκολ του Κράμαριτς στο 62΄ και στο 70΄, αφήνοντας τους γηπεδούχους εκτός μουντιάλ.

Tέλος, στο αδιάφορο ματς του ομίλου η Φινλανδία ήρθε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Τουρκία. Ο Τοσούν άνοιξε το σκορ για την Τουρκία στο 57΄, με τον Αραζούρι στο 76΄ να ισοφαρίζει σε 1-1 από την ασίστ του Λουντ, ενώ στο 83΄ ο Τοσούν με το δεύτερο προσωπικό του η Τουρκία πήρε και πάλι προβάδισμα. Τελικα οι γηπεδούχοι με τον Πογιανπάλο στο 88΄ τσίμπησαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η βαθμολογία

1. Ισλανδία 22 16-7
2. Κροατία 20 15-4
3. Ουκρανία 17 13-9
4. Τουρκία 15 14-13
5. Φινλανδία 9 9-13
6. Κόσοβο 1 3-24

Με γκολ Πρίγιοβιτς η πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας!

Με χρυσό σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε περάσει 13 λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, η Σερβία λύγισε την αντίσταση της Γεωργίας (1-0) και πάει Μουντιάλ μετά από 8 χρόνια!

Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος των οπαδών του ΠΑΟΚ, τώρα πια είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και των Σέρβων. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα θυμάται για πάντα το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Σερβίας, καθώς είναι αυτό που την στέλνει στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 8 χρόνια!

Σε ένα κατάμεστο «Μαρακανά», η ομάδα του Σλαβόλιουμπ Μούσλιν τα βρήκε μπαστούνια από την Γεωργία που ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, με τους «πλάβι» να βρίσκουν ελάχιστους διαδρόμους προς την εστία του Μακαρίτζε.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μούσλιν έβαλε δεύτερο φορ πλάι στον Μίτροβιτς, με τον «Πρίγιο» να παίρνει την θέση του Λιάιτς και το ρίσκο έπιασε τόπο.

Με διαγώνια προβολή, ο σέντερ-φορ του ΠΑΟΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό (74’, 1-0), απογείωσε το «Μαρακανά» κι έστειλε τη Σερβία στην τελική φάση του Μουντιάλ ως πρώτη στον όμιλο της.

Την ίδια ώρα, η Ουαλία πέταξε στα σκουπίδια την μεγάλη της ευκαιρία να προκριθεί σε Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια. Μολονότι ακόμα και η ισοπαλία της έδινε την δεύτερη θέση του ομίλου, οι Ιρλανδοί τους έκαναν το μεγάλο χουνέρι μέσα στο Κάρντιφ.

Ένα γκολ του ΜακΛίν στο 57ο λεπτό έδωσε στην Ιρλανδία την επική νίκη με 0-1, που στέλνει την ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ στα μπαράζ.

Στο τρίτο και αδιάφορο ματς το ομίλου, η Αυστρία με ένα γκολ του Σχάουμπ (69’) πήρε το διπλό στο Κισινάου επί της Μολδαβίας (0-1), αφήνοντας την χωρίς νίκη στην προκριματική φάση.

δείτε το γκολ στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected