Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ξεκίνησε η πίστωση του ΚΕΑ Οκτωβρίου στους δικαιούχους

Ξεκίνησε ήδη η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβρη 2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου :

«Από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το ποσό των 64.430.449,43 ευρώ θα καταβληθεί σε 282.901 δικαιούχους του ΚΕΑ και αφορά συνολικά 630.869 άτομα. Να υπενθυμίσουμε ότι η πληρωμή ξεκινάει σταδιακά από την προηγούμενη ημέρα και συγκεκριμένα τα χρήματα ξεκινούν σε δικαιούχους να πιστώνονται από τις απογευματινές ώρες και είναι διαθέσιμα μέσω των ΑΤΜ.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.»