Κατηγορίες
Διάφορα

Η Μάνδρα που έσβησε από τον χάρτη μέσα σε λίγες ώρες…

Πόλη φάντασμα θυμίζει η Μάνδρα μετά τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Όπως αναφέρει το Newpost, ο τραγικός απολογισμός, έως τώρα, είναι δεκαεννέα νεκροί και τρεις αγνοούμενοι ενώ ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις.

Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως προέκυψε από τις 770 αυτοψίες που έγιναν έως και το Σάββατο.

Η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά έκανε λόγο για 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο εντοπίστηκαν τρεις άνδρες νεκροί, ο ένας κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και οι δύο στον κόλπο της Ελευσίνας.

Αυτοψίες

Τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν κάνει έως τώρα 770 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Δήμο Μεγαρέων. Διαπιστώθηκαν ζημιές σε 644 σπίτια και επιχειρήσεις, που χρήζουν αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα:

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected