Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Μικτές Ημαθίας

Ενίσχυση του Συνδέσμου «Πνοή Ζωής για τα Παιδιά» με την αρωγή των ΕΠΣ Μακεδονίας και Ημαθίας

Η ΕΠΣ Ημαθίας σε συνεργασία με την ΕΠΣ Μακεδονίας και τον Σύνδεσμο «Πνοή Ζωής για τα Παιδιά» αποφάσισε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι αγώνες των μικτών της ομάδων Παίδων και Νέων με τις αντίστοιχες μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στο Αθλητικό της κέντρο στη Μίκρα να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο του Συνδέσμου «Πνοή Ζωής για τα Παιδιά».

Σκοπός του Συνδέσμου είναι να παρέχει ηθική, ψυχολογική, υλική και οικονομική υποστήριξη, σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία του εξωτερικού ή του εσωτερικού και παιδιά απόρων οικογενειών.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας διαχρονικά είναι αρωγός και αλληλέγγυα σ’ αυτούς τους φορείς που προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν σοβαρή ανάγκη και χρειάζονται τη συμπαράστασή μας.

Γι’ αυτό το λόγο κάνει έκκληση σ’ όλους τους ανθρώπους του Αθλητισμού και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να σταθούν αρωγοί σ’ αυτήν την πρωτοβουλία της, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στη Μίκρα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για να ενισχυθούν οι δράσεις και οι δραστηριότητες του Συνδέσμου και να βοηθηθούν σημαντικά οικογένειες που έχουν ανάγκη και φυσικά τα παιδιά τους.

Αναλυτικά πρέπει να συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη:

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: Γάλα εβαπορέ, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, μπαχαρικά, κακάο, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσα τομάτας, άνθος αραβόσιτου, μπισκότα, κρουασάν, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, χυμούς.

Είδη υγιεινής: Σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, απορρυπαντικά χρήσης.

Είδη οικιακής χρήσης: Χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο και διάφανη μεμβράνη.

Ο Σύνδεσμος Πνοή Ζωής Για Τα Παιδιά δεν στηρίζεται σε κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια για την επίτευξη των στόχων του και δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος ή από άλλο Δημόσιο Φορέα. Στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις δωρεές και συνδρομές των μελών του. Βασίζεται κατεξοχήν στον εθελοντισμό. Και για να συγκεντρώσει χρήματα εκδίδει και πουλάει ένα περιοδικό σε όλη την Κύπρο για τον Παγκύπριο κοινό και σε όλη την Ελλάδα για τον Πανελλήνιο κοινό από τους εθελοντές μας και τα μέλη μας.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι να παρέχει ηθική , ψυχολογική , υλική και οικονομική υποστήριξη, σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία του εξωτερικού ή του εσωτερικού και παιδιά απόρων οικογενειών.

Οι χρηματικές δωρεές μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύψουμε τις πρωτογενής ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν.

Ακριβώς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απευθυνόμαστε στα φιλανθρωπικά αισθήματα των πολιτών για να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για ποιότητα ζωής των παιδιών. Είναι ένα στοίχημα για μας να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.

Ο Σύνδεσμος κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας κάποιων ατόμων έντονα προβληματισμένων , για το παιδί του σήμερα, ιδρύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2005 πρώτα στην Κύπρο (Αριθ. Πιστ. ΗΕ 167892) με την επωνυμία «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» και στη συνέχεια στην Ελλάδα (Αριθ. Μητρ. 49989/αριθ. Πρωτ. 3285) ως «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Μέλη του και ιδρυτικά στελέχη είναι από απλά καθημερινά ευαισθητοποιημένα άτομα , μέχρι παιδοψυχολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι , πολιτικοί , κοινωνιολόγοι , ιερείς κλπ.

Οι σκοποί για τους οποίους έχει ιδρυθεί αυτός ο Σύνδεσμος και αναγράφονται στο καταστατικό είναι :
1. Η οικονομική ενίσχυσης σε παιδιά τα οποία πάσχουν από διάφορες ασθένειες ανίατες ή μη και τα οποία χρήζουν οποιασδήποτε θεραπείας στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
2. Η οικονομική βοήθεια σε παιδιά άπορων οικογενειών , τα οποία στερούνται είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση και διαπαιδαγώγηση τους .
3. Η οικονομική στήριξη άρρωστων ή με ειδικές ανάγκες ή απόρων παιδιών, τα οποία θα χρήζουν ειδικής καθοδήγησης και εκπαίδευσης , σε οποιοδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο εντός ή εκτός της Κύπρου και της Ελλάδος.

Στα χρόνια που πέρασαν , οι δραστηριότητες του Συνδέσμου, χάρη στη δική σας βοήθεια , ήταν τεράστιες και πιστεύουμε ότι και αυτή τη χρονιά θα καταφέρουμε να ανακουφίσουμε περισσότερα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας. Και εσείς βλέποντας όλες αυτές τις δραστηριότητες θα νιώθετε περήφανοι , γιατί θα ξέρετε ότι αυτό έγινε χάρη στη δική σας βοήθεια.
ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ.

ΣΤΟΧΟΣ
***OΣυνδέσμoς «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», που όπως ήδη γνωρίζετε δραστηριοποιείται στον τομέα ενίσχυσης και βοήθειας παιδιών και των οικογενειών τους, που πάσχουν από ασθένειες, ζητά την παραχώρηση της χρήσης κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου θα δημιουργηθεί Κέντρο φιλοξενίας για τις ανάγκες των γονέων που συνοδεύουν τα παιδιά τους, κατά τη νοσηλεία τους σε Νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας και δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για διαμονή σε ξενοδοχεία και διατροφή.

Από τη στιγμή της παραχώρησης ο Σύνδεσμος θα αναλάβει την ευθύνη της συντήρησης του κτιρίου και της στελέχωσής του με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Η «Στέγη φιλοξενίας γονέων παιδιών που πάσχουν από ασθένειες» θα περιλαμβάνει τους εξής χώρους:
• 12 κοιτώνες (ανδρών, γυναικών και ζευγαριών), χωρητικότητας 4 κλινών έκαστος
• 3 WC, ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ
• Καθιστικό χώρο
• Μεγάλη κουζίνα και
• Τραπεζαρία – εστιατόριο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected