Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Σαουθάμπτον μας μαθαίνει πως κάνεις μεταγραφές!

Περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει στα ταμεία της τα τελευταία χρόνια η Σαουθάμπτον από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Δεν είναι και λίγα!

Όπως αναφέρει το SDNA, η πώληση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ είναι η… επιτομή του «αγοράζω οικονομικά και πουλάω ακριβά» καθώς η μεταγραφή του Ολλανδού αμυντικού κόστισε 85 εκατομμύρια ευρώ (είναι πια ο ακριβότερος σε αυτή τη θέση στην ιστορία του ποδοσφαίρου).

Είναι γεγονός ότι η Σαουθάμπτον έχει τον τρόπο να… μοσχοπουλάει ποδοσφαιριστές της, καθώς η περίπτωση του Φαν Ντάικ δεν είναι μεμονωμένη.

Η… αρχή έγινε με τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίο έδωσε το 2007 στην Τότεναμ έναντι 11,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε οι «Άγιοι» ήταν στην Τσάμπιονσιπ και δυστυχώς γι’ αυτούς δεν είχαν βάλει ρήτρα ώστε να πάρουν χρήματα και από μελλοντική πώληση του Ουαλού.

Έτσι, δεν πήραν τίποτα το καλοκαίρι του 2013 όταν ο πρώην παίκτης τους πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, που δαπάνησε 92 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ας πούμε ότι στην περίπτωση του Μπέιλ, η Σαουθάμπτον έπαθε και έμαθε! Υπήρξαν και άλλες εξίσου επικερδείς πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ αγόρασε από τη Σαουθάμπτον τον Ναθάνιελ Κλάιν το 2015 έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, τον Άνταμ Λαλάνα το 2014 για 28 εκατομμύρια ευρώ και τον Σάντιο Μανέ πέρυσι δίνοντας 38 εκατομμύρια ευρώ.

Υπήρξαν, επίσης, και οι πωλήσεις του Τόμπι Αλντερβάιλερντ στον Άγιαξ για 13 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και του Βίκτορ Βανιγιάμα στην Τότεναμ για ποσό 12,3 εκατομμύρια ευρώ.

Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψώνισε από τη Σαουθάμπτον όταν το 2014 έδωσε 27 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Λουκ Σο, κάνοντας τον Άγγλο αριστερό μπακ ένας από τους πιο ακριβούς παίκτες στην ηλικία του.

Η Άρσεναλ, επίσης, πήρε το 2006 τον 16χρονο τότε Θίο Γουόλκοτ έναντι 13,5 εκατομμυρίων ευρώ και πέντε χρόνια μετά τον Άλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν για 17 εκατομμύρια ευρώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected