Κατηγορίες
Super League 1

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης στη συνέντευξη της ζωής του: “Με σκότωσε ο Κόκκαλης”

Τα πέτρινα χρόνια. Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Νταϊφάς, Κόκκαλης, Μαρινάκης. Ο εμβληματικός αρχηγός Γιώτης Τσαλουχίδης θυμάται και συγκλονίζει. Από τον Ντέταρι, τον Φούνες και τον Τσιαντάκη, μέχρι τον Παναγούλια, το Μουντιάλ των ΗΠΑ και τον Αποστολάκη. Μια σπάνια εξομολόγηση που θα αγγίξει την καρδιά κάθε Ολυμπιακού και όχι μόνο…

Χειμαρρώδης και ασυγκράτητος, θεριό ανήμερο, όπως όταν έμπαινε στο γήπεδο και σάρωνε τους αντιπάλους, ο Γιώτης Τσαλουχίδης δεν φρέναρε πουθενά στη συνέντευξη ζωής που παραχώρησε στο Contra.gr. Τα είπε όλα, αληθινά, ειλικρινά, όπως έβγαιναν από μέσα του. Θυμήθηκε τα πέτρινα χρόνια, τις καλές και τις κακές στιγμές που πέρασε με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και με την εθνική ομάδα. Γύρισε το χρόνο πίσω, στάθηκε σε όσα τον πλήγωσαν, αλλά και σε όσα τον κάνουν να νιώθει υπερηφάνεια μέχρι σήμερα.

Έβαλε στο τραπέζι πέντε προέδρους του Ολυμπιακού (Κοσκωτά, Σαλιαρέλη, Νταϊφά, Κόκκαλη, Μαρινάκη), ξεχώρισε παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους, διηγήθηκε ανέκδοτες ιστορίες. Από τον Ντέταρι και τον Τσιαντάκη μέχρι τον Μαραντόνα και τον Πάολο Φούτρε. Σκόραρε αλλεπάλληλα, όπως τότε που φόρτωνε με γκολ τις αντίπαλες εστίες.

Το κουβάρι της ποδοσφαιρικής ζωής του, όπως το ξετύλιξε στο σπίτι της 24Media, ήταν ατελείωτο. Αγωνίστηκε σε 303 παιχνίδια, σημείωσε 66 γκολ παρότι αμυντικός μέσος, αναδείχθηκε δύο χρόνια πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, 8ος στην Εθνική ομάδα (76 συμμετοχές, 16 τέρματα), ο μοναδικός μη επιθετικός που έχει καταφέρει μια τέτοια επίδοση. Μέχρι και κορυφαίος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ως αρχηγός των «ερυθρολεύκων», οπότε είχε πολλά να πει και ακόμη περισσότερα να βγάλει από μέσα του. Στα 54ά του πλέον κάτω από το κοστούμι και το πουκάμισο… κρύβει ακόμη τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Όσα έζησε μέσα στα γήπεδα και περιγράφει, άλλοι ούτε σε ταινία θα τα δουν. Μια ταινία σε κόκκινο και άσπρο φόντο που θα απολαύσετε στις γραμμές που ακολουθούν, όπως συνέβη παλιότερα στο Contra.gr με άλλους μεγάλους άσους του Ολυμπιακού, όπως ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο Θανάσης Κωστούλας, ο Κυριάκος Καραταΐδης.

Αντί άλλου προλόγου η μπάλα στα πόδια του μεγάλου αρχηγού Γιώτη Τσαλουχίδη…

η συνέχεια στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected