Διάφορα - Οικονομία

Δεν θα υπάρχει όριο στην οφειλή για τη ρύθμιση στα Ταμεία

Να αρθεί το όριο που υπάρχει σήμερα και είναι 50.000 ευρώ για χρέη προς τα Ταμεία, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτου ύψους οφειλής, επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, η επιδίωξη αυτή εκφράστηκε κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου με τα προεδρεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, όπου τονίστηκε πως οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ιδανικό σενάριο είναι να καταστεί εφικτό το ταχύτερο δυνατό, ακόμα και τον Φεβρουάριο, να αρθεί το συγκεκριμένο εμπόδιο.

Ουσιαστικά, οι διαπραγματεύσεις έως τώρα με τους Θεσμούς οδήγησαν στην αποδοχή μιας ρύθμισης με αρκετές παραμέτρους που στέκονται εμπόδιο στη λειτουργία της. Το πρώτο και το βασικότερο είναι το όριο των 50.000 ευρώ. Παράλληλα πρόβλημα δημιουργεί και ο λόγος χρέους προς το εισόδημα, που δεν πρέπει να υπερβαίνει το οκτώ.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματοβιοτεχνών επισήμαναν ότι ανέρχονται σε 400.000 οι εκπρόσωποί τους που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία και το Δημόσιο. Έτσι όμως όπως έχει δομηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η ρύθμιση προς τα Ταμεία, μπαίνουν εμπόδια για να μπορέσουν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων της ρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ πρότειναν να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ενεργούς ή ανενεργούς επιχείρησης. Ειδικότερα, πρότειναν στην υπουργό Εργασίας να μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση κάποια επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας, αρκεί να είναι μέλος του ΓΕΜΗ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ενεργή ή όχι, επιχεί

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P