Κατηγορίες
Διάφορα

Εκπληκτική «διάσωση» ελικοπτέρου των πεζοναυτών από άλλο μεγαλύτερο! (photos+vid)

Η αναγκαστική προσγείωση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου σε παραλία της νήσου Οκινάουα στο αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας οδήγησε στην καταπληκτική διάσωση του από άλλο μεγαλύτερο ελικόπτερο του στρατού.

Όπως αναφέρει η gazzetta, πριν από λίγες ημέρες, Αμερικανοί πεζοναύτες που υπηρετούν στο νησί του Ειρηνικού, προσγειώθηκαν αναγκαστικά στην αμμουδιά παραλίας της περιοχής, όταν το ελικόπτερο τους παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Μετά την προσγείωση κάλεσαν για βοήθεια, καθώς έπρεπε τόσο οι ίδιοι όσο και το ελαττωματικό ελικόπτερο να μεταφερθούν στη βάση τους στο νησί, όμως η πρόσβαση στην απομονωμένη παραλία ήταν εξαιρετικά δύσκολη, οπότε η βοήθεια ήρθε από αέρος.

Ένα -κατά πολύ- μεγαλύτερο έφτασε προς διάσωση του μικρότερου, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται στο σημείο, ενώ οι στιγμές της διάσωσης καταγράφηκαν κι από τον κινηματογραφικό φακό.

Στο νησί της Οκινάουα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι φονικότερες συγκρούσεις μεταξύ Ιαπώνων κι Αμερικανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ διατηρούν μία από τις βασικότερες εγκαταστάσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, με περίπου 26.000 στρατιωτικού προσωπικού να διαμένει μόνιμα στο νησί, που βρίσκεται σε απόσταση 640 χιλιομέτρων από τα κύρια νησιά της Ιαπωνίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 32 στρατιωτικές βάσεις και 48 κέντρα εκπαίδευσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected