Κατηγορίες
Διάφορα

Βίντεο ντοκουμέντο! Η στιγμή που η ελληνική κανονιοφόρος ακουμπά την τουρκική ακταιωρό

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή των Ιμίων επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του ΠΝ η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων

Η ένταση που επικρατεί στα Ιμια το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζει η επέτειος τη κρίσης των Ιμίων οδήγησε σήμερα σε ένα περιστατικό που μπορούσε να πυροδοτήσει επικίνδυνες εξελίξεις. Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων. Κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός τύπου SG προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου που επικαλείται το Onalaert υπήρξε “άστοχος χειρισμός” από πλευράς των Τούρκων.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ εξηγούν ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές και ο «Νικηφόρος» συνεχίζει κανονικά την περιπολία του, ενώ η Τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο που ανάρτησαν τούρκοι λιμενικοί που επέβαιναν στην τουρκική ακταιωρό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγράφει καρέ καρέ το περιστατικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε ,ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected