Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Σαν το Κοινωνικό Μέρισμα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Αύξηση τουλάχιστον κατά 20% των εισοδηματικών ορίων υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα νοικοκυριά με πολυάριθμα μέλη, ενέκρινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ενώ ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις ανοίγουν στις 15 Φεβρουαρίου σε ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ

Το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο όποως υποστηρίζει το υπουργείο Ενέργειας, αποτελεί μία παρέμβαση σταθμό στη διαρκή μάχη της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα. Με αυτό εισάγονται νέα κριτήρια που το καθιστούν δικαιότερο, εστιάζοντας στους πλέον ευάλωτους καταναλωτές. Προβλέπονται εκπτώσεις έως και 70% για όσους έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, ποσοστό υπερδιπλάσιο εκείνου που ίσχυε με το προηγούμενο σύστημα.

Συγκεκριμένα καθιερώνονται δύο κατηγορίες ΚΟΤ:

• Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ/MWh και απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και διανομής (ΑΔΜΗΕ). Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%.

• Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος είναι 45 ευρώ/MWh, με αποτέλεσμα στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση να διαμορφώνεται περί του 35%.

Μετά από τις βελτιωτικές παρεμβάσεις ο πίνακας με τα εισοδηματικά κριτήρια για τη δεύτερη κατηγορία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected