Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο ο Ράιαν Μέισον, που είχε συγκλονίσει με τον τραυματισμό του

Τον Ιανουάριο του 2017 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ο Ράιαν Μέισον ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παίξει ξανά ποδόσφαιρο και πανηγυρίζει που κρατήθηκε στη ζωή.

Με μια λιτή ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χαλ γράφτηκε ο επίλογος της σύντομης ποδοσφαιρικής καριέρας του πρώην μέσου της Τότεναμ και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Οι τελευταίοι 13 μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι της ζωής του. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Χαλ με την Τσέλσι, για την 22η αγωνιστική της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, ο Μέισον συγκρούστηκε με τον Γκάρι Κέιχιλ. Ο παίκτης της Χαλ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και επί οκτώ λεπτά οι γιαροί του έδιναν τις πρώτες βοήθειες.

Χρειάστηκε οξυγόνο, τοποθετήθηκε κολάρο στο λαιμό του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την ώρα που ο τότε προπονητής του, Μάρκο Σίλβα, και οι συμπαίκτες αγωνιούσαν για το αν θα κατάφερνε να ξυπνήσει.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο έχοντας παράλληλα εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλο! Μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και τις ημέρες που ακολούθησαν έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Επί 20 ώρες μετά την επέμβαση ήταν σε κώμα. Υπήρχαν φόβοι ότι ακόμα και αν έμενε στη ζωή, δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Ο Μέισον κέρδισε τη μάχη για να μείνει ζωντανός, αλλά όσο κι αν το ήθελε, όσο κι αν το προσπάθησε, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. «Δούλεψα ακούραστα σε μια προσπάθεια να γυρίσω στα γήπεδα. Δυστυχώς, έχοντας λάβει υπόψη και την ιατρική γνώμη ειδικών δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω εξαιτίας των κινδύνων που προκύπτουν από τον τραυματισμό μου. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου» ήταν τα λόγια του.

Πριν από μερικές ημέρες, πόζαρε χαμογελαστός με το νεογέννητο γιο του, ο οποίος ήρθε στη ζωή λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, και έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει πιο δυνατός.

Ωστόσο, οι ειδικοί νευροχειρούργοι οι οποίοι τον εξέτασαν απέκλεισαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

η συνέχεια του άρθρου στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected