Ποδόσφαιρο Κόσμος

Οριστικά 15η η Ελλάδα, αλλάζουν τα δεδομένα για τον πρωταθλητή

Οριστικά στην 15η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA τερματίζει η Ελλάδα για φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι από τη σεζόν 2019-20 ο πρωταθλητής θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από το Β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκλήρωσε για φέτος τις υποχρεώσεις του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη Ντιναμό Κιέβου να «κλειδώνει» για την Ελλάδα την 15η θέση της κατάταξης της UEFA.

Όπως αναφέρει το SDNA, για τη σεζόν 2017-18, η χώρα μας έφτασε τους 4900 βαθμούς, με την πενταετία να κλείνει στους 28600. Πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι με αυτή την 15η θέση που διατηρεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου, χάνει το «εισιτήριο» που στέλνει τον πρωταθλητή της Super League στον Γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αντίστοιχα, από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο, στον Β’ προκριματικό γύρο, ενώ ο δεύτερος της Super League θα ξεκινά επίσης από τον Β’ γύρο (όπως και φέτος) στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών φυσικά.

Επιπλέον, αλλαγές θα υπάρξουν και για τις ομάδες που θα εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο Europa League. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον Γ’ προκριματικό, ενώ ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος θα «μπαίνουν» στον Β’ προκριματικό γύρο.

Έχει και πιο κάτω…

Ακόμη χειρότερα δε, θα γίνουν τα πράγματα αν του χρόνου η Ελλάδα πέσει ακόμη περισσότερο, στην 16η ή τη 17η θέση της UEFA. Αυτομάτως θα χάσει έναν εκπρόσωπό της στο Champions League και θα μείνει με 4 συνολικά ομάδες στην Ευρώπη. Ο μεν πρωταθλητής θα μπαίνει στον Β’ προκριματικό του Champions League, ο Κυπελλούχος στον Γ’ προκριματικό του Europa League, ο 2ος του πρωταθλήματος θα μπαίνει στον Β’ προκριματικό του Europa και ο 3ος στον Α’ προκριματικό!

Τι θα γίνει του χρόνου

Για του χρόνου, δηλαδή τη σεζόν 2018-19, οι πέντε ομάδες μας που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, θα κατανεμηθούν ως εξής:

-ο πρωταθλητής μπαίνει στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

-ο 2ος του πρωταθλήματος ξεκινά στον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

-ο Κυπελλούχος Ελλάδας αρχίζει από τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Αν η ίδια ομάδα τερματίσει 1η ή 2η στο πρωτάθλημα, τότε το εισιτήριο αυτό πηγαίνει αυτομάτως στον 3ο του πρωταθλήματος.

-ο 3ος και ο 4ος του πρωταθλήματος ή αντίστοιχα ο 4ος και ο 5ος, αν συμβεί το ακριβώς παραπάνω, ξεκινούν από τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected