Κατηγορίες
Football League

Με ξέφρενο ρυθμό ο Απόλλων Πόντου!

«Ισοπεδωτικός» ο Απόλλων στην έδρα της Σπάρτης, όπου κυριάρχησε απόλυτα και παράλληλα διέθετε παραγωγικότητα στο σκοράρισμα, με ταυτόχρονη αμυντική λειτουργία που εξουδετέρωσε τους γηπεδούχους.

Έτσι το 0-4 φαντάζει όχι μόνο φυσιολογικό, αλλά και «φτωχό» βάσει της απόδοσης της ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο Απόλλων έδειξε από τη αρχή του αγώνα πως θα είναι η ομάδα που θα κυριαρχήσει στο γήπεδο και κάθε λεπτό που περνούσε πιστοποιούσε την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών του. Η πίεση της ομάδας μας ήταν συνεχής, με συνέπεια να κερδίζει τη μπάλα και να οργανώνει αλλεπάλληλες επιθέσεις.

Με το σουτ του Συμελίδη στο 7ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, οι “κυανέρυθροι” απείλησαν για πρώτη φορά με φάση εκτέλεσης και στο 34ο ο Μπρίτο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά, ο Καλί γύρισε τη μπάλα κι ο Καλογέρης με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Καταιγιστικός ήταν ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα κα πέτυχε τρία ακόμη γκολ. Στο 57′ διαμορφώθηκε το 0-2, όταν μετά από κόρνερ του Μπρίτο από αριστερά ο Καλογέρης πραγματοποίησε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, ο Σαμαράς κατέβασε τη μπάλα γύρισε κι έκανε το σουτ, όμως απέκρουσε ο Γιακουμής και ο Χασομέρης που παρακολουθούσε τη φάση διπλασίασε τα τέρματα με σουτ από κοντινή απόσταση.

Στο 65ο λεπτό μετά από άλλη μία ομαδική ενέργεια ο Μπρίτο πάσαρε έξω από την περιοχή στον Συμελίδη, ο οποίος με έξοχο σουτ στην κίνηση τριπλασίασε το σκορ. Ο Σαμαράς «έκλεισε» το σκορ στο 69΄ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μπρίτο, ενώ μετά το 0-4 ο Απόλλων είχε φάσεις για γκολ με τον Χασομέρη και τον Βλαχομήτρο.

Συνθέσεις

ΣΠΑΡΤΗ: Γιακουμής, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης, Νιάρος, Τσιμότζι, Παναγιώτου (62′ Μπέλης), Μπουζούκης (46′ Μουζακίτης), Σανδραβέλης, Ράντι, Γουόρντεν (56′ Φουρτάδο).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λόπεθ, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καλί, Σαμαράς, Συμελίδης, Τσεμπερίδης (79′ Καλαϊτζίδης), Καλογέρης, Ηλιάδης (78′ Βλαχομήτρος), Χασομέρης, Μπρίτο (73′ Λιόνης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected