Κατηγορίες
Διάφορα

Δημοσίευμα από την Κέρκυρα για Ιβάν Σαββίδη και “Μεντιτερανέ”!

Στην τελική ευθεία για τη μεταβίβαση της έκτασης του πρώην Κλαμπ Μεντ στη Δασιά σε εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη, έχουν μπει τα πράγματα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το enimerosi.com, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των ντοκουμέντων, λίγο πριν δηλ. την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης. Είναι καιρός τώρα που το ενδιαφέρον του Σαββίδη «έπαιζε» σε συζητήσεις πότε για εκτάσεις, πότε για ξενοδοχειακές μονάδες. Η κίνηση συγκαταλέγεται σ’ κείνες του αυξημένου, ρωσικού ενδιαφέροντος για το νησί, που βεβαιώνεται ποικιλοτρόπως. Στην περίπτωση αυτή πάντως το «φιλέτο» μπορεί ν’ αλλάξει χέρια, δεν αλλάζει όμως σημαία εφόσον οι σημερινοί ιδιοκτήτες είναι επίσης Ρώσοι.

Ποιοι οι τωρινοί

Συστήθηκαν στο εξειδικευμένο, κερκυραϊκό κοινό όταν αρχικώς εκδήλωσαν την πρόθεση και στην συνέχεια προχώρησαν σε ενέργειες μετασκευής και αξιοποίησης του συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης ως πολυχώρο ικανό να φιλοξενεί (και) καλλιτεχνικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Η πρόθεσή τους αυτή μπλέχτηκε στην περιπετειώδη ιστορία του «συνεδριακού» και τη δαιδαλώδη, δικαστική της εκκαθάριση με αποτέλεσμα την απόσυρση του ενδιαφέροντός τους. Με τη μεταβίβαση της έκτασης του άλλοτε Κλαμπ Μεντ, η ρωσική επενδυτική παρέμβαση στο νησί γυρίζει σελίδα.

Στον Δασκαλαντωνάκη

Δεν είναι μόνον η Ikos, η επένδυση της οποίας ολοκληρώνεται στα πρώην Χανδρής αλλά και η υπόθεση του Τζελίνα (Χαρλαύτης) στην Αχαράβη που τελεσφόρησε το Σαββατοκύριακο. Η ξενοδοχειακή μονάδα ανήκει πια στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Το «ντηλ» αυτό έκλεισε και μαζί του τερματίστηκε η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενούς του, η έκφραση της οποίας δέχθηκε το φως της δημοσιότητας προσφάτως με ανακοίνωση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δεν ανοίγουν

Το ξενοδοχείο ρωσικών συμφερόντων στον Αλμυρό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν προλαβαίνει ν’ ανοίξει φέτος. Τα άλλα θα ανοίξουν κανονικά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Το φετινό Πάσχα νωρίς, σύμφωνα με έγκυρες ξενοδοχειακές πηγές, θα περιορίσει τον δακτύλιο των προσφερομένων κρεβατιών, κυρίως αν όχι αποκλειστικώς ξενοδοχειακών, στην περιφέρεια της πόλης.

Νέα ηγεσία

Σήμερα η μέρα είναι ιστορική για τους Κερκυραίους ξενοδόχους αφού προαλείφεται -κι αυτό σε καθεστώς συναίνεσης των εκπροσώπων του κλάδου- η αλλαγή της ηγεσίας στην Ένωση. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της «κ. Ε.» τον μόνιμο επί σειρά πολλών θητειών πρόεδρο, Π. Μπράμο, θα αντικαταστήσει ο φέρελπις Χ. Βούλγαρης στην συνέχεια των αρχαιρεσιών που γίνονται σήμερα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected