Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Σμηναγού Μπαλταδώρου

Συγκλονίζει ο τελευταίος διάλογος που είχαν οι πιλότοι του σχηματισμού Mirage 2000-5 που είχαν απογειωθεί για την αναχαίτιση των τουρκικών F-16 στο Βόρειο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το altsantiri, οι τελευταίες λέξεις του Γιώργου Μπαλταδώρου καταγράφηκαν λίγες στιγμές πριν χαθεί το στίγμα του δελταπτέρυγου γαλλικού αεροσκάφους, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Τα τελευταία λόγια αποκάλυψε, σοκαρισμένος απ’ όσα είχε ζήσει, ο πιλότος του δεύτερου Mirage 2000-5. Τα λόγια του μετέφεραν άνθρωποι που τον είδαν και τον άκουσαν όταν επέστρεψε στη βάση.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος του δεύτερου Mirage επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, ο πιλότος εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάση και οι συνάδελφοί του, εμφανώς συντετριμμένοι τον ρώτησαν τι έγινε. Τους αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον επικεφαλής του σχηματισμού, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να ανεβάσει ύψος, ήταν εκείνη που κατά πάσα πιθανότητα του έσωσε τη ζωή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected