Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιδού ο Έλληνας που αγωνίζεται σε ομάδα του…Βιετνάμ!

Λένε πως όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω έναν Έλληνα. Ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη της Ευρώπης υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Για παράδειγμα στη Λευκορωσία αγωνίζεται ο Γιάννης Κάργας, στην Ουαλία ο γκολκίπερ Γιάννης Οικονομόπουλος, ενώ εκπροσώπηση υπάρχει ακόμα και στη Μάλτα και μάλιστα τριπλή (Ηρακλής Ρόππας, Αργύρης Ρόππας και Παναγιώτης Γιαννόπουλος).

Μια από τις χώρες όπου δεν θα περίμενε ποτέ κανείς να βρει Έλληνα είναι το Βιετνάμ. Ακόμη και εκεί πλέον όμως υπάρχει ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα αν και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην Γερμανία.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, πρόκειται για τον 26χρονο στόπερ Αλέξανδρο Τανίδη, ο οποίος ανήκει στην 9η της βαθμολογία, Μπιν Ντούονγκ.

Ο Τανίδης, ο οποίος έχει καταγράψει μέχρι στιγμής δύο συμμετοχές έχει περάσει από την Β΄ ομάδα της Αούστρια Σάλτσμπουργκ, τους ερασιτέχνες της Μόναχο 1860, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας και συγκεκριμένα στις Χάιμστετεν, LSK Χάνζα, Βατενσάιντ και Έρντεμπρουκ. Πλέον προσπαθεί να κάνει την διαφορά στο Βιετνάμ όπου το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο.

Ο 27χρονος αμυντικός γεννήθηκε στο Νταχάου της Γερμανίας, όμως οι γονείς του είναι Έλληνες με καταγωγή από την Δράμα και τα Γρεβενά. Μάλιστα στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Διγενή Λακκώματος, που έπαιζε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ είχε για συμπαίκτες στη Μόναχο 1860 τους Μάκο και Μπλάνκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected