Διάφορα - Εργασιακά - Συνεργάτες

Ευκαιρίες εργασίας εκπαιδευτικών: Επιπλέον μοριοδότηση σε Α’Βάθμια, Β’Βάθμια εκπαίδευση και Δομές εκπαίδευσης ενηλίκων

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η εκπαίδευση ως πυλώνας της κοινωνίας, επηρεάζεται και επομένως πρέπει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που την απαρτίζουν, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της υφιστάμενης εργασίας ή την υποστήριξη ανέργων για ανεύρεση μιας νέας θέσης εργασίας.

Για παράδειγμα, ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες  εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς. Μιας & εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση – ειδίκευσή τους στις δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτικών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους.

Επιπλέον, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της ένταξης των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ολοένα και περισσότερο ισχυροποιείται η πιθανότητα δημιουργίας νέου πίνακα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με επιπρόσθετα προσόντα για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών είτε από υπηρετούντες είτε από εν δυνάμει εκπαιδευτικούς.

Σημαντικό, εκτός της διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, είναι επίσης η ανέλιξη της. Η διεκδίκηση δηλαδή διευθυντικών θέσεων σε εκπαιδευτικές δομές.

Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους επιμορφώσεις οι οποίες αποδίδουν συγκεκριμένες λύσεις για ανεύρεση νέας εργασίας ή ευκαιρίες παράλληλης σταδιοδρομίας.

Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ευκαιρίες εργασίας ή ανέλιξης παρακολουθώντας τα παρακάτω εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα:

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Εξ αποστάσεως σεμινάριο 200 ωρών που οδηγεί απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος εκπαιδευτής ως εκπαιδευτής ενηλίκων είναι να έχετε ενταχθεί στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου  έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4386/16 Άρθρο 67). Εντάσσεστε στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Στερεάς Ελλάδας & συμμετέχετε σε προκηρύξεις  προσλήψεων δομών μεταδευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης. Δείτε εδώ πως μπορείτε να ενταχθείτε.

  1. ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα 450 ωρών

. Εν αναμονή, των επικείμενων προκηρύξεων οργανώνεται και υλοποιείται σε κύκλους το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» διάρκειας 450ωρών .

Το παραπάνω επιμορφωτικό πρόγραμμα αποδίδει μόρια σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών, οι οποίες απαιτούν την απόδειξη του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Σύμφωνα με την ετήσια εγκύκλιο επιλογής διευθυντών οι ετήσιες επιμορφώσεις προσμετρούνται δίνοντας 0.5 μόρια, με μέγιστο αριθμό μορίων 1 μονάδα (παρακολουθήστε 2 ετήσιες επιμορφώσεις προς απόκτηση μέγιστης μοριοδότησης)

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται με μέγιστο αριθμό μορίων σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Έναρξη επόμενου τμήματος: 29/05/2018

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

  1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ – Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα 450 ωρών

 

Σύμφωνα με την ετήσια εγκύκλιο επιλογής διευθυντών οι ετήσιες επιμορφώσεις προσμετρούνται δίνοντας 0.5 μόρια, με μέγιστο αριθμό μορίων 1 μονάδα (παρακολουθήστε 2 ετήσιες επιμορφώσεις προς απόκτηση μέγιστης μοριοδότησης). Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» διάρκειας 450ωρών. Μάθετε περισσότερα εδώ. Το σεμινάριο μοριοδοτείται σε δομές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 0,5 μονάδες σύμφωνα με: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473/2017. Συνάμα, το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση διευθυντών και υποδιευθυντών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) με Αρ. Πρωτ: Κ1/53105/30.3.2018.

Έναρξη επόμενου τμήματος: 29/05/2018

 

Όλα τα παραπάνω επιμορφωτικά προγράμματα  αποδίδουν μόρια σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών, οι οποίες απαιτούν την απόδειξη του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΔΙΒΙΜ Τεχνολογικού Στερεάς Ελλάδας: 210 3003913 (help desk 10:00πμ – 18:00μμ)

 

 

E-mail: info@diaviou-teiste.gr  |   Web site: http://www.diaviou-teiste.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected