Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για τη φετινή χρονιά, τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής, περιλαμβάνει απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά, η εκτιμώμενη δαπάνη για τα προγράμματα ΛΑΕ θα ανέλθει στα 13 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν κοινωνικό τουρισμό με εξαήμερες διακοπές, ιαματικό τουρισμό έως έξι ημέρες, παιδικές κατασκηνώσεις έως 16 ημέρες, τετραήμερες εκδρομές, βιβλία και βοήθημα σε επιδοτούμενες μητέρες.

Ο κοινωνικός τουρισμός συνολικά θα έχει 60.000 δικαιούχους, το εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 δικαιούχους, ενώ θα δοθούν 150.000 βιβλία, ενώ το χρηματικό βοήθημα θα χορηγηθεί σε 1.250 πολύτεκνες μητέρες.

Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν  οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ, καθώς και οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του ΟΠΕΚΑ. Προϋπόθεση να έχουν καταβληθεί κανονικά οι εισφορές, όπου χρειάζεται. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση και οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Αναλυτικά τα κριτήρια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected