Κατηγορίες
Super League 1

Πρώτος σκόρερ στη Super League ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των πρώτων σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας, κερδίζοντας το ελληνικό «χρυσό» παπούτσι με 19 γκολ στο ενεργητικό του.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Σέρβος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, με τα δύο γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, κέρδισε τη μονομαχία του με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος δεν μπόρεσε να διασωθεί στο «ναυάγιο» του Ολυμπιακού στη… λίμνη των «Ζωσιμάδων» και δεν βρήκε δίχτυα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πρίγιοβιτς πέτυχε τα 19 γκολ σε 27 αγώνες με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και με το εντυπωσιακό επίτευγμα στις τελικές ενέργειες: 1 γκολ ανά 2,8 τελικές προσπάθειες κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία!

Ο 28χρονος επιθετικός έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό «χρυσό παπούτσι», ένας τίτλος που πήγε στην Τούμπα ύστερα από δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, την σεζόν 2005-06, με 17 γκολ στο ενεργητικό του είχε κερδίσει τον τίτλο, ενώ ο Δημήτρης Ναλιτζής, την σεζόν 1999-00 είχε κερδίσει την πρωτιά στους σκόρερ, με 24 γκολ εκ των οποίων όμως τα 13 τα είχε πετύχει με τη φανέλα του Πανιωνίου μέχρι να πάρει μετακομίσει από τη Νέα Σμύρνη στην Τούμπα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected