Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη η μάχη της ΑΕΚ στη Ρουμανία, αναζητά τη μεγάλη εμφάνιση πλέον για να σηκώσει κούπα…

Το κακό της πρόσωπο στην χειρότερη στιγμή έδειξε η ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και η ήττα ήρθε φυσιολογικά 33-22 από την Ποτάισα Τούρντα στην κατάμεστη – από 3.000 Ρουμάνους – αρένα Horia Demian στο Κλουζ.

Η ρουμάνικη ομάδα – φιναλίστ πέρυσι στην ίδια διοργάνωση – έδειξε να είναι μια ταχύτητα πιο πάνω από την Ένωση της οποίας οι παίκτες «έφαγαν» πολύ ξύλο (όχι πάντα σε χαντμπολικά πλαίσια και υπό την προστασία των διαιτητών σε πλείστες περιπτώσεις) από τους εξαιρετικά σκληρούς οικοδεσπότες.

Όπως αναφέρει το e-handball, το αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας δεν αφήνει πολλές σκέψεις για ανατροπή στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (20/5, 19:00), αλλά δεδομένα οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να παίξουν πολύ καλύτερα, καθώς φάνηκε να λυγίζουν από την πίεση ενός τέτοιου αγώνα και ίσως υπό το βάρος της απειρίας τους.

Στο Κλουζ ουσιαστικά μόνο ο Χρήστος Μυλωνάς αποδείχθηκε συνεπής με το ιστορικό ραντεβού της ΑΕΚ, μια ημέρα μετά τα 23α γενέθλιά του, που σαφώς δεν τα γιόρτασε όπως θα ήθελε.

Στο πρώτο μέρος και μετά από ένα σχετικά διερευνητικό πρώτο τέταρτο η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Νίκος Γραμματικός. Η ισορροπία χάθηκε μετά το πρώτο τέταρτο με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση (και με χαμένα σουτ) δίνοντας το δικαίωμα στους Ρουμάνους να σκοράρουν ακόμη και με παίκτη λιγότερο σε παθητικό παιχνίδι. Η άμυνα της Ποτάισα ήταν προσαρμοσμένη σε μεγάλο ποσοστό πάνω στον Χρήστο Μυλωνά, ενώ η μπάλα δεν έφτανε σχεδόν ποτέ στον Χόγκας. Ο Πέρρος μείωσε σε 6-5 στο 14:30 για να ακολουθήσει ένα σερί 4-0 των Ρουμάνων που προηγήθηκαν με 10-5 στο 18:13. Η αλλαγή της άμυνας σε 5-1, η είσοδος του Δομπρή, οι λύσεις που δόθηκαν οργανωμένα με τελικό αποδέκτη και εκτελεστή τον Μυλωνά έφεραν αποτέλεσμα και το 12-6 στο 23’ όπου η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει υπέρ της Ποτάισα – που ακόμη και σε σετ επιθέσεις έδειχνε ότι είναι εξαιρετικά γρήγορη ομάδα με πολλές απειλές σχεδόν από όλες τις θέσεις με τους ποιοτικούς Κίντεκ και Ζόκε– μετατράπηκε σε 14-11 πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Με «κιτρινόμαυρο» γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος – ο Βραζάλιτσα μείωσε σε 14-12 στο 30:31 – αλλά η συνέχεια αποδείχθηκα σχεδόν καταστροφική. Μέχρι το 42’ όταν και ο Νίκος Γραμματικός πήρε το πρώτο του τάιμ άουτ η ΑΕΚ είχε πετύχει μόλις τρία γκολ με τη διαφορά να έχει εκτοξευθεί στο +9 για τους Ρουμάνους (23-14 στο 41:25). Το γκολ του Μυλωνά για το 23-15 αποτέλεσε μια… παρένθεση με την Ποτάισα να συνεχίσει σε άμυνα και επίθεση με τον ίδιο – ταχύτατο – ρυθμό και το +10 ήρθε στο 46’.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο πρώτος τελικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Ρουμάνοι δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι περισσότερο από το να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά την οποία – μετά τάιμ άουτ που πήρε ο Νικολάε Γκαλ στο 59:50 – ανέβασαν στα 11 τέρματα, δίνοντας το δικαίωμα στον dj του γηπέδου να βάλει το κλασικό – σε τέτοιες περιστάσεις – We are the Champions των Queen πολύ νωρίτερα από ότι αισιοδοξούσαν πως θα ακουστεί.

ΠΟΤΑΪΣΑ – ΑΕΚ 33-22

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-3, 7-5, 10-6, 12-7, 14-11 (ημχ.) 19-12, 21-13, 24-15, 27-17, 29-19, 33-22

ΠΟΤΑΪΣΑ (Νικολάε Γκαλ): Φλέσερ, Κίντεκ 7, Ροτάρου, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν 2, Βάρο, Ασόλντανεϊ 7, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομινκάι 1, Λαζάρ, Σάβιτς 1, Ζόκε 4, Γκίτσα 7, Ιγκνάτ 1, Σταμάτε

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης 3, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 1, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 7

Διαιτητές: Γιόβιτς – Αρναούτροβιτς (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) Παρατηρητής: Βίλε (Αυστρία) Δίλεπτα: 2-5 Πέναλτι: 2/2-3/3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected