Κατηγορίες
Basket

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Απόλλων κατέθεσε ένσταση και ζητά να αντικαταστήσει τον Χολαργό!

Οι Πατρινοί κατέθεσαν ένσταση, διότι θεωρούν πως οι Αθηναίοι παίζουν… παράνομα στην Α2 και θέλουν να… μπλοκάρουν την άνοδό τους στην Α1 και να ανέβουν αυτοί στη θέση τους.

Στον Χολαργό πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Απόλλωνα που έδωσε στην ομάδα το εισιτήριο για την άνοδο στην Basket League, αλλά λίγο μετά… άρχισαν τα όργανα!

Και δεν ήταν όργανα που έπαιζαν χαρούμενους σκοπούς, εναρμονισμένους με την γιορτή που είχε στηθεί στον Χολαργό. Ο ήχος τους ακούστηκε άσχημος στα αυτιά του Χολαργού. Όπως αναφέρει το basketblog, ο Απόλλων Πάτρας κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα. Οχι όμως, για κάποια φάση ή κάποια απόφαση των διαιτητών. Η ένσταση των Πατρινών δεν είχε να κάνει με την εγκυρότητα κάποιας απόφασης στον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά με την εγκυρότητα της συμμετοχής του Χολαργού στην Α2!

Μη νομότυπη η συγχώνευση

Οι «μελανόλευκοι» θεωρούν ότι ο Χολαργός δεν έπρεπε να παίζει στην κατηγορία, καθώς η… γέννησή του δεν ήταν νομότυπη. Η ομάδα της Α2… γεννήθηκε μετά την συγχώνευσή της με την ΑΕ Λιβαδειάς πριν από 2 χρόνια. Οι Πατρινοί λένε πως ο νόμος δεν επιτρέπει σε δυο ομάδες διαφορετικών νομών να συγχωνευθούν. Ετσι θεωρούν ότι ο Χολαργός πρέπει να χάσει το εισιτήριο της ανόδου και την θέση του στην Basket League πρέπει να πάρει ο Απόλλωνας.

Το δεδικασμένο

Μάλιστα υπάρχει ήδη σχετικό δεδικασμένο, όταν το περασμένο καλοκαίρι… μπλοκαρίστηκε η συγχώνευση του Πανελληνίου με τον ΓΣ Λάρισας. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα ισχυρίζονται πως η περίπτωση του Χολαργού είναι ίδια με εκείνη των «Ολυμπιονικών» και των Θεσσαλών και υποστηρίζουν πως οι Αθηναίοι δεν έπρεπε καν να παίζουν στην Α2.

Το καταστατικό

Το θέμα θα πάει σίγουρα στα αρμόδια δικαστικά όργανα της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ (όταν ο Χολαργός κληθεί να γίνει ΚΑΕ και να δηλώσει συμμετοχή στην Basket League) και ίσως φτάσει και στα πολιτικά δικαστήρια. Αν ο Απόλλωνας δικαιωθεί, τότε θα ανέβει εκείνος στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Αν αυτό γινόταν πέρσι, πάντως, τότε την άνοδο θα έπαιρνε ο Ηρακλής. Η περσινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 ανέφερε ότι για την τελική κατάταξη λαμβάνεται υπόψη η κανονική περίοδος. Φέτος, όμως, το καταστατικό άλλαξε και ρόλο παίζουν τα πλέι οφ.

Δεν ανησυχούν

Στον Χολαργό, πάντως, δεν δείχνουν να ανησυχούν και λένε ότι και μόνο το γεγονός ότι η ΕΟΚ είχε ανάψει το πράσινο φως στην συμμετοχή της ομάδας στην Α2 δείχνει ότι όλα είναι νομότυπα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθεί η άνοδος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected