Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απίστευτο μπάχαλο με τον προπονητή δύο μέρες πριν την Πορτογαλία!

Η συνέντευξη που μετατέθηκε κατά μιάμιση ώρα, το “μένει-δεν μένει” των ισπανικών ΜΜΕ που άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Κρασνοντάρ.

Όπως αναφέρει το Sport24, η Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 είναι από τις πιο δύσκολες που έχει ζήσει η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Έτσι, τη χαρακτήρισε κι ο πρόεδρός της, Λουίς Ρουμπιάλες, στη συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Τζουλέν Λοπετέγκι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή! Την Τρίτη (13/6), ο Βάσκος ανακοινώνεται ως νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κι αντικαταστάτης του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ρουμπιάλες γνώριζε για τις διαπραγματεύσεις του τέως (πλέον) ομοσπονδιακού τεχνικού με τους “μερένγκες”. Το timing της ανακοίνωσης, ήταν αυτό που προκάλεσε το “σεισμό”.

“Το έμαθα πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση. Ήμουν στη Μόσχα κι έπρεπε να αντιδράσω. Ξέρω ότι θα υπάρχει κριτική, αλλά οι αξίες της ομοσπονδίας είναι πάνω από όλα. Ο Ιέρο δεν ήξερε τίποτα και δεν έχει καμία ευθύνη. Ζήτησα να μην επισημοποιηθεί, αλλά δεν έγινε. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο διαπραγμάτευσης ενός εκ των εργαζομένων της και να το μαθαίνει πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωί της Τετάρτης (13/6), σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος θεωρούσε ότι ο Τζουλέν Λοπετέγκι βρίσκεται στον “αέρα”. Ο καταλανικός, δε, έβλεπε την απομάκρυνσή του ως το επικρατέστερο ενδεχόμενο. Το ενδεχόμενο να μην καθόταν στον πάγκο της “φούρια ρόχα” στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2018 συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες.

Η συνέντευξη Τύπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 11:30 (ώρα Ελλάδας). Το πρωί της Τετάρτης (λίγο μετά τα δημοσιεύματα, προφανώς γιατί υπήρχαν ζυμώσεις) ανακοινώνεται η μετάθεσή της κατά μία ώρα. Επρόκειτο, δηλαδή, να διεξαχθεί στις 12:30.

Εκείνη την ώρα, ο Λοπετέγκι ήταν μισο… απολυμένος. Ακολούθησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις στην αίθουσα Τύπου του Κρασνοντάρ. Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, περίμεναν και κανείς δεν εμφανιζόταν. Νεύρα, ανησυχία, αμηχανία.

Στις 12:40 πρώτα η “Marca” κι έπειτα σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος (AS, Mundo Deportivo, Sport), μεταδίδουν την είδηση ότι οι παίκτες παρενέβησαν κι επέβαλαν την παραμονή του Λοπετέγκι στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στον Λουίς Ρουμπιάλες στη συνάντηση που είχαν: “Εδώ δεν είναι σύλλογος, εδώ ήλθαμε να πάρουμε το Μουντιάλ. Όλο αυτό μας βλάπτει. Εάν είσαι πληγωμένος, πάρε την υπερηφάνειά σου κι άφησέ μας να παίξουμε!”. Μπροστά βγήκε ο αρχηγός, Σέρχιο Ράμος.

Όπως έγραφαν χαρακτηριστικά: “Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης, ο Τζουλέν Λοπετέγκι συνεχίζει στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας. Τα αποδυτήρια “έβαλαν πλάτη” στον Λοπετέγκι κι απαίτησαν από τον Ρουμπιάλες να κάμψει τις αντιστάσεις του”.

Όλοι θεωρούν ότι μένει. Στη 13:00 ο Λουίς Ρουμπιάλες μπαίνει μόνος του στην αίθουσα Τύπου, χωρίς τον Τζουλέν Λοπετέγκι. Ένα λεπτό μετά (13:01) ανακοινώνει την απόλυση, χωρίς να χρίσει διάδοχο. Ένα “εκρηκτικό” πρωινό για τους Ίβηρες στη ρωσική πόλη. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τα τελευταία επεισόδια του σίριαλ, καθώς είναι “ακέφαλη” 96 ώρες πριν το πρώτο της ματς…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected