Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γενικά

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τη συνάντηση της ΕΠΣ Ημαθίας με τους προπονητές τμημάτων υποδομής (photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (18//6), μετά από πρωτοβουλία της ΕΠΣ Ημαθίας, η συνάντηση των προπονητών των παιδικών ομάδων αλλά και των Ακαδημιών που ανήκουν στη δύναμη της Ένωσης.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Υποδομής για τη σεζόν 2018-2019, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ΕΠΟ.

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας και το οποίο παρουσίασε (αμέσως μετά από έναν σύντομο πρόλογο από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Φωτιάδη) το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Χρήστος Μουχτάρης (παρών και ο Γιάννης Ποζιάδης), τα πρωταθλήματα Υποδομής μετονομάζονται πλέον σε Κ18, Κ16 κτλ. ανάλογα με τα ηλικιακά όρια που τίθενται από φέτος.

Σύμφωνα με αυτά, οι παίκτες που έχουν γεννηθεί τη διετία 2003-2004 θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Νέων που θεσπίζεται από φέτος ενώ όσοι είναι γεννημένοι 2005 και 2006 θα μπορούν να λάβουν μέρος στο αντίστοιχο Παιδικό.

Άπαντες δέχτηκαν με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, αν και διατυπώθηκαν κάποιες ενστάσεις οι οποίες τέθηκαν ωστόσο υπόψιν και θα συζητηθούν στο εγγύς μέλλον από τους ιθύνοντες της Ένωσης.

Η πρόταση της ΕΠΣ Ημαθίας είναι το πρωτάθλημα Νέων να διεξάγεται το πρωί του Σαββάτου και το αντίστοιχο των Παίδων το πρωί της Κυριακής, ενώ επιβεβαιώθηκε η μέχρι στιγμής φήμη πως έχει προταθεί προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα να στηρίξει την προσπάθεια για ένα πρωτάθλημα από κοινού, για τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

Να σημειώσουμε επίσης πως πρόθεση της Ένωσης είναι να μειώσει στο μισό το παράβολο για την εγγραφή ομάδας στο Παιδικό πρωτάθλημα ενώ όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και τονίστηκε με ιδιαίτερο ύφος, ομάδα που δεν θα δηλώσει στο πρωτάθλημα Νέων της νέας σεζόν, δεν θα πάρει την έγκριση της ΕΠΣ Ημαθίας για να αγωνιστεί σε αντίστοιχο εκτός νομού

Τέλος και μετά από σχετική ερώτηση, οι ομάδες της Α Ερασιτεχνικής της νέας περιόδου, θα οφείλουν να έχουν δύο ποδοσφαιριστές γενν. 1999 και έπειτα καθ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, από ένας που ήταν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Το παρών έδωσαν από τις Ακαδημίες οι εκπρόσωποι των : Τηλεμάχων Αλεξάνδρειας, Αστέρα Αλεξάνδρειας, Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας, Μακεδόνα Βέροιας, Αριστοτέλη Νάουσας, ΑΕΠ Βέροιας, Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, Ακαδημία Βέροιας, Football Kings και Αστέρα Νάουσας.

Το SportsUp, πάντα δίπλα στις ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και στις Ακαδημίες, παρακολουθεί στενά τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα πρωταθλήματα Νέων και Παίδων και χαιρετίζει τις προθέσεις εκατέρωθεν> Βεβαίως θα είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε την εξέλιξη αλλά και να ασκήσουμε κριτική σε τυχόν πισωγυρίσματα, που η αλήθεια είναι πως θα πρέπει ΟΛΟΙ να κάνουμε το καλύτερο δυνατό να μην υπάρξουν…

δείτε φωτογραφίες :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected