Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η τεράστια σημασία των τροφείων για μια ερασιτεχνική ομάδα. Δείτε τι έγινε στην περίπτωση του Όλσεν!

Η πρώτη ομάδα του Ρόμπιν Όλσεν, που σήμερα αγωνίζεται στην 8η κατηγορία κυριολεκτικά σώθηκε από τα χρήματα που θα πάρει από την μεταγραφή στην Ρόμα του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Δουλειά του είναι να σώζει. Τερματοφύλακα είναι, εξάλλου. Ποιος θα το περίμενε, πως ο Ρόμπιν Όλσεν με την μεγάλη του μεταγραφή στην Ρόμα θα έσωζε την ομάδα που του δημιούργησε ξανά την όρεξη να παίζει ποδόσφαιρο;

Όπως αναφέρει το SDNA, το 2006 ο 16χρονος Όλσεν κρίθηκε ανεπαρκής από τις ακαδημίες της Μάλμε και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην άσημη Μπούνκφελο, επειδή… εκεί έπαιζαν όλοι οι φίλοι του!

Σήμερα, ο σουηδικός σύλλογος βρίσκεται στην 8η κατηγορία και συντηρείται μόνο από τοπικές χορηγίες και τα έσοδα από τις πωλήσεις καφέδων και χοτ-ντογκ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του!

Να, όμως που βρέθηκε το μάννα εξ’ ουρανού. Βάσει νομοθεσίας της ΦΙΦΑ, το 5% του κόστους της μεταγραφής του Σουηδού τερματοφύλακα στην Ρόμα θα μοιραστεί ανάλογα στις ομάδες στις οποίες ο Όλσεν αγωνίστηκε από τα 12 έως τα 23 του χρόνια.

Για την Μπούνκφελο το ποσό που θα πάρει αναλογεί σε 60.000 ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό της ομάδας: «Ένα τέτοιο ποσό βοηθάει να σωθεί οικονομικά η ομάδα. Θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, κάνοντας το ποδόσφαιρο ελκυστικό για τα μικρά παιδιά», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του συλλόγου Κάλε Βάντενχαμερ.

Όσο για τον Όλσεν: «Ήθελα να επιστρέψω μέρος της χαράς που μου πρόσφερε αυτός ο σύλλογος, όταν ήμουν μικρός. Ξέρω τι σημαίνουν αυτά τα χρήματα για την ομάδα και γνωρίζοντας ότι θα πάνε για να χαμογελάσουν ξανά μικρά παιδιά με κάνει ευτυχισμένο», ήταν το σχόλιο του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected