Κατηγορίες
Super League 1

Εξελίξεις στη Super League με την αναδιάρθρωση;

Μπορεί οι ομάδες της Super League να είναι έτοιμες για τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο κάτι τέτοιο υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί το προσεχές τριήμερο (25, 26 και 27 Αυγούστου!

Όπως αναφέρει το newsbeast, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε το αίτημα για υποβιβασμό τριών ομάδων της Λίγκας (της 14ης, της 15ης και της 16ης), με την ταυτόχρονη άνοδο του πρωταθλητή της Β’ κατηγορίας, ενώ ο 13ος από τη μεγάλη κατηγορία θα δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Η απόφαση αυτή πέρασε με ψήφους 10-6 και γίνεται αντιληπτό ότι θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των ομάδων της Super League, με τον συνεταιρισμό να έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 14:00 σήμερα. Η απόφαση της Ομοσπονδίας αποτελεί έκπληξη, καθώς το «3-1» πέρασε ως εισήγηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε χθες.

Οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας και με προστάτισσα την ΑΕΛ έχουν ήδη δείξει τάσεις αντίδρασης και δεν αποκλείεται να έρθει μέχρι και η ματαίωση της πρεμιέρας, κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της χώρας μπαίνει για ακόμη μια φορά σε τριγμούς.

Η ανακοίνωση των «βυσσινί» αναφέρει:

«Μετά από την σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να υποβιβασθούν τρείς ομάδες της SUPER LEAGUE και η τέταρτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της FOOTBALL LEAGUE για την παραμονή στην SUPER LEAGUE 1 δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σήμερα ο εκπρόσωπος μας κ. Σωτήριος Μάρκου με την παρουσία του κ. Αλέξη Κούγια θα προβούν στις εξής ενέργειες:

1. Θα ζητήσουν από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος για να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.

2. Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για το πώς τα δήθεν συμφωνηθέντα με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη και την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τον υποβιβασμό τριών μόνο ομάδων από την SUPER LEAGUE δεν αποφασίστηκαν τελικώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και εφόσον οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς θα υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά των συγκεκριμένων δύο ατόμων».

Επίσης, μια από τις ΠΑΕ που αναμένεται επίσης να αντιδράσουν σθεναρά σε αυτήν την προοπτική είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς με το -6- με το οποίο ξεκινά τη σεζόν, είναι αρκετά πιθανό να… φλερτάρει με τον υποβιβασμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected