Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδας, 1η φάση] Άρης Αβάτου – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-0 

Σπουδαία πρόκριση στην Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε η ομάδα του Άρη Αβάτου, που όντας ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο του ΑΟΞ τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου με 1-0, χάρις το τέρμα του Βασίλη Δόντσου στο 70′.

Όπως αναφέρει το sportsaddict, η ομάδα του Άρη Αβάτου έχοντας και την συμπαράσταση αρκετού κόσμου, στο ΑΟΞ βρέθηκαν και φίλαθλοι των φιλοξενούμενων απο την Κατερίνη, μπήκε ελαφρώς καλύτερα αλλά χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τσιλιγγιρίδη, προσπαθώντας κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και κάποιες επελάσεις να φανεί απειλητικό, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν με ταχύτατες αντεπιθέσεις να απειλήσουν.

Όλα αυτά μέχρι το 44′ οπού η ομάδα της Ξάνθης απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη, και τα δυο για δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου, του αρχηγού του Εθνικού Τσαουσίδη.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ξάνθης έπαιζε τους Κατερινιώτες στο μισό γήπεδο και τελικά στο 70′ ευτύχησε να λύσει τον γόρδιο δεσμό, όταν μετά απο ωραία σέντρα του Ζωσμίδη απο τα δεξιά ο αρχηγός του Άρη, Βασίλης Δόντσος βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους παίκτες του Αβάτου να κρατούν με άνεση τη νίκη χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Γ. Μαράντας): Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος Μ. (84′ Παπαδιώτης), Ψεμματάς, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Ζωσιμίδης (79′ Σιχλιμοίρης), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος, Γκέκας (59′ Μελισσόπουλος Ν.), Δόντσος.

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ(Σ. Λιάγκας): Τσιλιγγιρίδης, Τσιτλακίδης, Σταλίκας, Τσαουσίδης, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζίδης, Μητράκας, Τουλκερίδης (42′ Καραμανώλης), Κωστόπουλος, Παπαστεργίου (58΄Παπάς), Παρδάλας (83′ Λιάγκας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected